Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Spookslot

Als kind wilde ik dolgraag het bordspel Spookslot spelen. Niet vreemd, want het is één van de meest gespeelde familiespellen uit de jaren ’80. Nu zijn het mijn jongens die hun oog op deze klassieker hebben laten vallen. 999Games heeft dit populaire spel in een nieuw jasje gestoken. Het principe is hetzelfde als vroeger, maar dan met nieuwe moderne elementen. Spookslot is een spannend familiespel dat zich afspeelt in een 3D-kasteel met bewegende valstrikken en rollende kogels. Er gaan al jaren geruchten over vreemde gebeurtenissen in het kasteel. Met mijn mannen ga ik als paranormale detectives op onderzoek uit.

Opbouwinstructies

Voordat we beginnen, moet het spel in elkaar gezet worden. Ik raad je aan om voorzichtig om te gaan met de doos van het spel, want de binnenkant van de doos is de basis van het spel. Hier bouw je het 3D-kasteel op door kartonnen onderdelen die in elkaar schuiven. 999Games geeft een duidelijke uitleg over de opbouw van het spel. Je wordt stap voor stap begeleid en daarnaast staan er gekleurde stippen en lijnen op de spelonderdelen, zodat je weet waar je ze op het bord moet plaatsen. De kartonnen delen schuif je makkelijk in elkaar en binnen no time hebben we een indrukwekkend 3D kasteel in elkaar gezet. De jongens roepen alle details op zoals vleermuizen, doodskoppen, spinnen en andere griezelige dingen. Overal is iets te zien. We spelen het spel vaak op onze poef bij de bank, zodat de jongens makkelijk rondom kunnen lopen om hun detectives te verplaatsen.

Lees ook: Jan van Haasteren junior puzzels

Op onderzoek uit

Dan gaan we op onderzoek uit. We beginnen op de bovenverdieping achter de witte startlijn. Daarna werpen we om de beurt de dobbelsteen. Op de dobbelsteen staan de cijfers 1,2,3, twee keer een 4 en een spookje. Als we met je detective eindigen op een geel, groen of blauw veld hoeven we niets te doen en is de volgende speler aan de beurt. Maar als we eindigen in de gevarenzone dan drukt de speler op het spookje om de kogel in de schoorsteen te laten vallen. Dit doen we ook als iemand een spookje gooit.

Zo wekken we per ongeluk een op wraak belust spook die achter ons aangaat. We proberen zo snel mogelijk te ontsnappen, maar door de kogel wordt één van de vier valstrikken geactiveerd. De kogel stuitert de trap af, of hij rolt vanuit de boekenkast op de vloer van de bibliotheek, het portret schiet omhoog waardoor een geheime route tevoorschijn komt of hij activeert een bijl. Als jouw detective wordt geraakt dan moet je terug naar de veilige, blauwe zone. Wat een sensatie! We proberen zo snel mogelijk uit het spookslot te ontsnappen, maar onze route wordt overal geblokkeerd door de valstrikken.

Even lekker griezelen

Als je op zoek bent naar een spannend bordspel voor het hele gezin dan is Spookslot zeker iets voor jou. Met dit spel ga je lekker even griezelen. Wie houdt er nu niet van om af en toe lekker te spoken? ‘Mama, mag ik voor jou gooien?’ Mijn jongens stuiteren van de spanning. Het is natuurlijk ook reuze spannend, want je zou maar een spookje gooien… Waar wacht je nog op? Tijd om de dobbelsteen te gooien en te beginnen aan jouw ontsnappingspoging!

Bestel het bordspel ‘Spookslot’ eenvoudig online via Bol.com

Spookslot
999Games
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 25-40 minuten
Aantal spelers: 2-6
Adviesprijs € 24,99

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo