Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Clementoni Wetenschap & Spel Mechanics

Het creëren van een eigen wereld met bouwstenen, de constructie van huizen, voertuigen of fantasiedieren. Mijn jongens krijgen geen genoeg van bouwspeelgoed en ook ik bouw graag mee. Bouwen stimuleert de fantasie en creativiteit van kinderen. De bouwsets van Clementoni Wetenschap & Spel Mechanics zijn dan ook een schot in de roos. Met dit speelgoed kunnen kinderen experimenteren, uitvoeren, nieuwe dingen ontdekken en zich verbazen over wat je zoals niet kunt maken.

Bouw steeds weer nieuwe modellen

Wow, een draak, mag ik die maken, mama?‘ Mijn kinderen nemen gauw plaats op hun stoelen aan de keukentafel. De adviesleeftijd voor de zwevende draak van Clementoni Wetenschap & Spel Mechanics is 8+ en ligt dus wat hoger dan de leeftijd van mijn jongens. Maar met hulp van een volwassene is het ook prima te bouwen. In de doos vonden we verschillende zakjes met bouwonderdelen en een handleiding. We besluiten om de zwevende draak te bouwen, maar je hebt ook nog twee andere bouwopties.

Eerst verzamelen en ordenen we alle onderdelen. Ze zijn van goede kwaliteit en passen goed op elkaar. Het bouwen van de zwevende draak is best complex voor mijn jongens, maar samen gaan we lekker aan de slag. De handleiding is duidelijk en voorzien van afbeeldingen. We volgen de handleiding dan ook stap voor stap. Ook mijn jongste zoon krijgt het voor elkaar om de onderdelen goed op elkaar te zetten.

De draak blijft zweven

Het model van de draak blijft zweven in de lucht en lijkt bijna te vliegen. Hoe kan dit? Het principe waarmee zwevende structuren kunnen worden gebouwd heet tensegrity. Het gaat om het combineren van trek- en drukkrachten, zodat er een spanning met evenwicht ontstaat.

De zwevende draak van Clementoni Wetenschap & Spel Mechanics is een leuke kennismaking met de wetenschap voor kinderen. Extra leuk aan dit bouwspeelgoed is de educatieve app die je gratis kunt downloaden voor Apple, Android en Amazon. De app geeft je een gebruiksvriendelijke tool om het model van je keuze te kunnen bouwen. De zwevende draak is slechts één van de vele leuke bouwsets die Clementoni heeft uitgebracht.

Over Clementoni

De oorsprong van dit rasechte Italiaanse bedrijf dateert terug naar de jaren zestig, toen Mario Clementoni het eerste bordspel uitvond en de wereld het belang van spelen toonde. Sindsdien is Clementoni onverstoorbaar verder gegaan met het verspreiden van zijn filosofie om kinderen overal ter wereld in staat te stellen om te groeien en hun verbeelding te gebruiken. In de jaren negentig kwam het idee om ook wetenschappelijke spellen te ontwikkelen. Spelen is een serieuze bezigheid. We zouden nooit moeten stoppen met spelen, en al helemaal niet als we ouder worden. Clementoni blijft dan ook voortdurend op zoek naar nieuwe spelconcepten.

Bestel De zwevende draak van Clementoni Wetenschap & Spel Mechanics eenvoudig bij Bol.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo