Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Leverstijl

Wist je dat maar liefst één op de vijf Nederlanders een leververvetting heeft? Alleen weten veel mensen dat niet. Klachten onthullen zich pas in een laat stadium en kunnen leiden tot leverontsteking, leverfalen en leverkanker. Een tijdige diagnose kan erger voorkomen. De nieuwe campagne ‘Leverstijl‘ moet mensen informeren en aanzetten tot gedragsverandering om het tij te keren voordat het te laat is.

Wat is leververvetting?

Leververvetting is een stapeling van vet in de lever en is de meest voorkomende aandoening aan de lever in de westerse wereld. Door een ongezonde leefstijl raakt de vetstofwisseling in het lichaam verstoord en hoopt vet zich op in de buikorganen, waaronder de lever. Ook verandert de stofwisseling van de lever, waardoor er meer vet in de levercellen terecht komt. De lever zal steeds verder vervetten als er niets wordt gedaan. Maar je kunt leververvetting wel (gedeeltelijk) herstellen als de oorzaak wordt weggenomen. Oftewel, het tij is te keren door je leefstijl te veranderen.

Tips en tricks

De verwachting is dat het aantal mensen met leververvetting hard blijft oplopen. Dat kan tot een enorme belasting qua gezondheid en zorg leiden. Bewustwording van het feit dat je leververvetting (gedeeltelijk) kunt herstellen als de oorzaak wordt weggenomen is dan ook van belang. De Leverstijl campagne bestaat uit een 3D-portal (op de website Leverstijl.nl) en social media waarop je veel informatie kunt vinden.

Je vindt er niet alleen een hoop informatie, maar ook laagdrempelige tips en tricks. Er zijn bijvoorbeeld artikelen te vinden over de reden waarom het logo van een fastfoodketen zo’n aantrekkingskracht heeft, de slimme verkooptrucs van de supermarkt en waarom groen en bewegen goed is tegen stress.

Voorkomen is beter dan genezen

De campagne Leverstijl omvat ook een groot aantal video’s met weetjes en adviezen van een gedragsexpert, een leverarts, een leefstijltrainer en een voedingsdeskundige. Wekelijks komen er nieuwe vlogs bij. De campagne is bedoeld om een signaal af te geven over de dreigende toename van leververvetting. Zeker omdat men zich hier niet bewust van is, is het niet verkeerd om leververvetting in de spotlights te zetten. Met kleine stappen kun je namelijk een groot resultaat bereiken op het gebied van een gezondere leefstijl!

Lees ook: Leefstijl op de werkvloer

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo