Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Producten / Reviews

Shampoo Bars

Naast mijn gezondheid ben ik mij steeds meer bewust van de manier waarop ik wil leven. Niet alleen heb ik oog voor mijn leefstijl, maar ook voor mijn leefomgeving en de toekomst van onze planeet. Weet je nog die tijd waarin we alles in één afvalbak gooiden? In mijn gezin is afval scheiden de normaalste zaak van de wereld, maar helaas is dat slechts bij een kleine meerderheid van de Nederlanders de norm. We gebruiken veel plastic verpakkingen, die we vaak na één keer weer weggooien. Denk bijvoorbeeld aan plastic drinkflesjes en groenten of vlees die verpakt zijn in plastic. Het afbreken van plastic duurt eeuwen en steeds meer plastic afval zwerft rond in onze leefomgeving. Steeds meer realiseer ik me dat mijn dagelijkse keuzes invloed hebben op de toekomst van onze planeet.

Enough plastic is thrown away each year to circle the earth four times

Begin bij jezelf

Die bewustwording is belangrijk om veranderingen aan te brengen. Elke keuze die je maakt, heeft invloed. Pak je de auto of de fiets? Eet je vanavond vlees? Waarmee was je jezelf? Zo wordt ook shampoo vaak verpakt in plastic flessen. Een kleine groep mensen heeft Shampoo Bars opgericht met het doel om plastic shampoo flessen te verminderen. Een shampoo bar is shampoo in vaste vorm. Het wordt ook wel haarzeep genoemd, want je kunt het vergelijken met een stukje ‘zeep’, waarmee je over nat haar wrijft. Net als vloeibare shampoo zorgt een shampoo bar voor schoon haar met volume en glans zonder dat het je haar uitdroogt. Doordat er geen plastic verpakking om de shampoo bar zit, is een shampoo bar veel beter voor het milieu. Eén shampoo bar staat gelijk aan drie plastic flessen shampoo en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Omgerekend is shampoo bars kopen dus niet alleen voordeliger dan reguliere shampoo, maar ook beter voor het milieu.

Shampoo Bars, beter voor het milieu, goed voor je haar!

Elk haartype is anders en heeft een andere verzorging nodig. Zo heb je bijvoorbeeld shampoo tegen roos, voor vet haar, een droge hoofdhuid of geverfd haar. Shampoo Bars biedt een uitgebreid assortiment met verschillende soorten zeep met een andere werking en/of geur. Voor ieder haartype is er wel een shampoo bar geschikt. Zo gebruik ik graag de shampoo bar met jasmijn. De lekkere geur zorgt voor een ontspannen gevoel. Deze shampoo werkt voedend en hydraterend en voorkomt uitdroging van mijn haar. Zo zie je dat je met kleine veranderingen in je dagelijkse leven stappen kunt nemen voor een gezondere toekomst van onze planeet. In mijn eentje ga ik de wereld niet veranderen, maar alle beetjes dragen wel degelijk bij aan een schonere wereld.

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo