Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Buitenland / Reizen

Serfaus Fiss Ladis 2022

Een sprookjesachtige omgeving, avontuurlijke wandelingen, eindeloos veel speelmogelijkheden en een prachtige locatie. Vorig jaar hadden we een heerlijke vakantieweek in Ladis en verbleven we in Am Burgsee **** , aan de voet van het prachtige Schloss Laudeck. Het enige wat ontbrak, was een zwembad. En laat er nou sinds kort een prachtige wellness met een verwarmd panorama zwembad geopend zijn. We lieten ons met groot plezier een week onderdompelen in luxe.

Am Burgsee

‘Ziet het er nog hetzelfde uit?’ Ik heb nog steeds contact met mensen die we vorig jaar hebben ontmoet in Am Burgsee. En ja, we kozen voor hetzelfde appartement en het voelt als thuiskomen. Het ruime appartement met hotelservice heeft nog steeds de luxe uitstraling als vorig jaar. Het terras is zelfs voorzien van nieuw groen en mooie terrastegels.

In ons appartement liggen heerlijke badjassen klaar, ook aan de kinderen is gedacht! Natuurlijk nemen we direct een kijkje bij de nieuwe wellness. Die overtreft onze verwachtingen. Het is veel ruimer dan verwacht, heeft binnen en buiten prachtige ligbedden en relaxhoekjes, grote handdoeken én het zwembad is waanzinnig! Doordat het bad verwarmd is, kun je ook op een minder mooie dag heerlijk zwemmen. Wel goed om te weten, is dat het zwembad niet het hele dag geopend is, maar van 15.00 uur tot 21.00 uur. Wel kun je zo’n twee keer in de week ’s ochtends vroeg kosteloos meedoen met een groepslesje aquafit in het panorama zwembad.

Activiteiten

Als je nieuwsgierig bent wat je allemaal kunt doen in deze regio dan is de website serfaus-fiss-ladis.at een absolute must om te bekijken. Op deze website vind je (ook Nederlandstalig) een compleet overzicht van alle activiteiten met de meest actuele informatie. Ook vind je korte video’s die een goede indruk geven van de mogelijkheden.

Lees in deze blog over onze eerdere activiteiten in Serfaus-Fiss-Ladis

Vorig jaar hebben we ontzettend veel gewandeld en gespeeld in deze regio, maar we hebben nog lang niet alles gezien. Nu zijn onze jongens weer een jaartje ouder en dat betekent dat we wat avontuurlijkere activiteiten kunnen doen. Zo wilde ik dolgraag een canoying tour doen en met mountaincarts van de berg af scheuren. Am Burgsee biedt iedere week diverse activiteiten aan, waaronder een avondwandeling, fietstours en aquafit. Ook is het mogelijk om een mountainbike te huren. Zo heeft mijn man een prachtige tocht gemaakt in de omgeving.

Georama Lassida

We verkennen eerst onbekend terrein. Vanuit Ladis nemen we de gondels naar het bergrestaurant Lassida. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over Serfaus. Voor kinderen draait het allemaal om gesteente, mineralen en fossielen. Met een schep in de hand gaan mijn mannen op ontdekkingstour om schatten op te graven. Daarna stellen we onze behendigheid, bewegelijkheid en balans op de proef bij het lava trail. Het restaurant heeft een groot zonneterras waar je heerlijk kunt eten, o.a. houtoven pizza’s en huisgemaakt ijs.

Mountaincarts Fendels

Even lekker van de berg af racen om adrenaline te tanken en tegelijkertijd van het prachtige landschap te genieten! Bij Fendels Bergbanen kun je met met de stoeltjeslift omhoog om vervolgens 4,5 kilometer van de berg af te scheuren. Deze lift is helaas niet inbegrepen in de Super Sommer Card, maar je krijgt wel korting. We betaalden 27 euro voor twee volwassenen en twee kinderen. Als je boven aankomt, heb je meteen de mogelijkheid om mountaincarts en helmen te huren. Kinderen tot 8 jaar of <1.40 m gaan mee met een volwassene op de kart. Per kart betaal je 11 euro. Maar het is eigenlijk zonde om meteen weer naar beneden te racen, want boven op de berg vind je een leuke speeltuin voor kinderen en een blotevoetenpad. De uitzichten zijn prachtig hier en het is een rustig plek om lekker te ontspannen. Toch kunnen we niet wachten om die adrenaline door je lijf te voelen gieren als we naar beneden scheuren. ‘Wow mama, we gingen echt hard!‘ Mountaincarts is een fantastische ervaring voor de hele familie!

Pirates Family Dream Canyoning

Mannen, we gaan vandaag wat avontuurlijks doen: canyoning!‘ Cany… wat? Canyoning is een sport waarbij je het water door een rivierkloof volgt. Met H2o Adventure gingen we het avontuur aan en dat werd een onvergetelijke dag vol actie in één van de mooiste kloven van Tirol. Om de rivier te volgen, moesten we wandelen, klimmen, springen, zwemmen en abseilen. We deden een kindvriendelijke tocht en baanden ons een weg langs prachtige watervallen, grote rotspartijen, een grot en natuurlijke glijbanen. Je begeeft je in een stuk ongerepte natuur en dat voelt intens. Het is echt super leuk om te doen en een adrenaline boost is gegarandeerd! H2o Adventure zorgde voor professionele begeleiding in de kloof en de gehele uitrusting, zodat alles veilig verliep. Vergeet je GoPro niet of huur er eentje om je avonturen vast te leggen.

Favoriete plekjes

De rest van de vakantie hebben we heerlijk genoten op onze favoriete plekjes in dit gebied. Zo wilden de jongens heel graag de Hexenweg in Fiss nog een keer wandelen, namen we een frisse duik in de Wolfsee en hebben we genoten van de leuke speeltuinen en prachtige uitzichten die nooit vervelen. Natuurlijk hebben we ook een aantal keer gerodeld, iets wat de jongens fantastisch vinden om te doen. In de bergen zijn is fijn. Je bent de hele dag bezig en die fysieke inspanning geeft voldoening. Maar daarnaast geeft het buiten zijn me ook rust en een gevoel van vrijheid. Mijn liefde voor de bergen is alleen maar groter geworden. Je zult dan ook niet raar opkijken als ik je vertel dat we onze wintersport al geboekt hebben. Ik geniet nu al van de voorpret. Oostenrijk, tot gauw!

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo