Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Producten / Reviews

Vitaminen voor kinderen

Mijn jongens groeien en ontwikkelen zich in een razend tempo. Iedere dag leren ze en spelen ze zoveel als mogelijk. Eten wordt door hen gezien als verloren speeltijd. Er wordt dus liever niet uitgebreid gegeten én al helemaal niet ‘wat de boer niet kent’. Maar voor jonge kinderen is het belangrijk om elke dag gevarieerd en gezond te eten. Ik bied mijn kinderen dan ook iedere vers fruit en groenten aan, maar er ontstaat ook wel eens strijd over ‘het eten wat de pot schaft’. Op die manier is er te weinig variatie in hun eetpatroon. Hierdoor lopen ze veel goede bouwstenen, vitamines en mineralen mis. Om mogelijke vitamine tekorten te voorkomen, geef ik mijn kinderen iedere dag kinder vitamine. Dit draagt bij aan belangrijke lichaamsprocessen zoals de groei, energie, weerstand en het behoud van sterke botten en tanden.

Vitaminen zijn een aanvulling op het eetpatroon

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon zou moeten kunnen voorzien in de dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Toch is dit in de praktijk minder eenvoudig om gevarieerd, gezond en evenwichtig te eten. Niet alleen voor mijzelf een uitdaging, maar zeker voor kinderen. Ondanks dat mijn jongens prima eters zijn, zijn ze niet zot op groenten. Laat ik voorop stellen dat vitamines een gezonde maaltijd niet vervangen, maar juist ter ondersteuning van het eetpatroon dienen. Hierbij is het belangrijk om te realiseren dat kinderen een specifieke voedingsbehoefte hebben, die anders is dan die van volwassenen. Het wordt dan ook afgeraden om vitaminen voor volwassenen aan kinderen te geven. Bij kinderen is de behoefte aan calcium, vitamine C en vitamine D groot.

Lees ook: Het no-nonsense meditatieboek voor kinderen

Een goede aanvulling voor iedere dag

Wist je dat multivitaminen voor kinderen voor een groot deel uit suikers of kunstmatige zoetstoffen bestaan? Ik koos voor MULTI4KIDS, een hoog gedoseerde plantaardige multivitamine voor kinderen die uniek is samengesteld aan de behoeften van (jonge) kinderen en tieners. Doordat de vitaminen plantaardig zijn, zijn ze ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Naast een ruime en verantwoorde hoeveelheid B-vitaminen bevat deze kindervitaminen ook voedingsstoffen die specifiek van belang zijn voor de groei van kinderen en tieners. Er is rekening gehouden met de dagelijkse behoefte van kinderen en tieners en wat de gemiddelde inname en verwerking daarvan is.

Speciaal voor de groei bevat MULTI4KIDS plantaardige vitamine D3 en calcium voor de vorming van sterke botten, organisch gebonden ijzer voor een normale ontwikkeling van het denkvermogen, jodium voor een gezonde lichamelijke en mentale groei en vitamine A voor het behoud van een goed gezichtsvermogen. De kauwtabletten hebben een natuurlijke bessensmaak en zijn gezoet met natuurlijke zoetstoffen Stevia en Xylitol. Deze zoetstof is van nature laag in calorieën en het gebruik is beter voor de tanden dan suiker. Mijn kinderen vinden hun dagelijkse portie vitaminen helemaal niet erg. Sterker nog, vaak wijzen ze mij erop dat ze hun vitamine snoepje nog niet hebben gehad.

Inzicht in je gezondheid? Doe de gezondheidscan

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo