Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Scheetman lost het op

De poep en scheet grappen zijn bij ons thuis de wereld nog niet uit. Sterker nog, de jongens kunnen uren doorgaan over poep, pies en scheten. Er lijkt maar geen einde te komen aan de fase onderbroekenlol. De titel ‘Scheetman lost het op‘ zorgde dan ook al voor een gegrinnik en gegiegel. Scheetman? Dat is grappig! Het boekje wordt meteen opengeslagen en we maken kennis met Willem de Vries.

Een superheld door een stinkend achterwerk

Willem de Vries is de keurigste, schoonste jongen in de keurigste, schoonste stad van de wereld. Hij is zo netjes en keurig dat hij nog nooit van zijn hele leven een scheet heeft gelaten. Tot nu. Door een vreselijk ongeluk in de bonenfabriek staat Willem een toekomst vol gebakken bonen en knallende billenboeren te wachten. Maar misschien is het verborgen supertalent van Willem wel precies wat de stad nodig heeft…

Lees ook: Kapitein Onderbroek

Scheettastisch

Er is geen grotere pret dan onderbroekenlol en de poep- en plasliedjes vliegen dagelijks om mijn oren. Vooral de scheetjes vinden ze hilarisch. Alleen maar verbieden, werkt niet. Daarom probeer ik goed uit te leggen waarom we geen vieze woorden gebruiken. Af en toe thuis lekker gek doen, is natuurlijk helemaal niet erg. En soms helpt het juist om er niet teveel aandacht aan te schenken en niet tegen in te gaan, maar een beetje mee te doen. Als de jongens bijvoorbeeld flink aan het treuzelen zijn om zich klaar te maken voor school zeg ik ‘Kom jongens, we gaan nu even die scheetjes van schoenen aantrekken.’ Je wilt niet weten hoe snel ze hun schoenen aan hebben. 

Mijn zoon van zeven jaar kan het boek zelfstandig lezen. Het boek bevat weinig, maar goed leesbare tekst en zit bomvol illustraties. Dat maakt het éxtra leuk om dit boek te lezen. Illustraties in kleur zou dit boek nog leuker maken. Poep, pies en scheten laten is altijd een taboe geweest, maar het boek Scheetman lost het op bevat hier hilarische avonturen en supergrappige woordspelingen over. Ideaal voor fans van Kapitein Onderbroek en Dog Man!

Bestel Scheetman lost het op eenvoudig via Bol.com

Scheetman lost het op
Adam Wallace
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044762631 
mei 2022
€ 14,95

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo