Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Deltas wondere sprookjesschat

Dierenverhalen, toververhalen, verhalen over helden en heldinnen en verhalen met een moraal

De wondere sprookjesschat verzamelt de bekendste en mooiste sprookjes aller tijden. De drie biggetjes, Assepoester, Hans en Grietje, Sneeuwwitje, De gelaarsde kat en nog veel meer verhalen komen aan bod. Sommige verhalen zijn heel grappig, andere hebben een dramatische ontwikkeling, maar allemaal zijn ze betoverend voor jong en oud. De meeste verhaaltjes zijn bekend en hebben een mooi liefdesverhaal, een moraal of een vindingrijke held.

De kracht van sprookjes

Voorlezen uit dit prachtig geïllustreerde sprookjesboek van Deltas brengt mooie herinneringen naar boven. Toen ik klein was, lazen mijn ouders veel sprookjes voor. Vooral voor het slapen gaan, vertelden ze over kabouters, feeën, prinsen en prinsessen, reuzen, draken en geitjes. Al eeuwenlang groeien kinderen op met sprookjes die van generatie op generatie worden doorverteld. Sprookjes vind ik een belangrijk onderdeel van de opvoeding van mijn kinderen, omdat ze hun fantasie prikkelen en hun verbeeldingskracht vergroot. Voor mij als ouder is het voorlezen van sprookjes een bijzonder nostalgisch moment. Mijn jongens zie ik soms de verhaaltjes naspelen, zo komen de sprookjes tot leven. Kinderen praten graag over wat hen echt boeit of sterk bezig houdt. Daarnaast zijn fantasie en werkelijkheid nog niet altijd zo makkelijk te onderscheiden. Zo las ik op een avond het verhaaltje ‘De visser en zijn vrouw voor’ waarin een pratende vis voorkwam die tegen de visser zei dat hij eigenlijk een prins was. Als we de volgende dag wandelen langs het water vraagt mijn zoon: Mama, een vis kan toch toch niet echt een prins zijn?

Klassieke sprookjes in een modern jasje, met prachtige illustraties

‘Mama, wil je nog een verhaaltje lezen?’ Mijn kleuters kunnen geen genoeg krijgen van Deltas wondere sprookjesschat. Ze mogen zelf kiezen welk verhaaltje ze willen horen en maken hun keuze op basis van de kleurrijke illustraties. Keer op keer lees ik ‘De wolf en de zeven geitjes’ voor. Ze vinden het spannend, maar niet eng. De sprookjes zijn in begrijpbare taal geschreven en gedrukt in een groot lettertype. Mijn jongens wijzen al naar letters en kleine woorden die ze herkennen. Straks kunnen ze de sprookjes makkelijk zelf lezen. Deltas wondere sprookjesschat staat garant voor uren (voor)leespret. Zodra je dit boek opent, ontdek je samen met je kinderen een wondere wereld vol fantasie.

Je koopt Deltas Wondere Sprookjesschat bij je plaatselijke boekhandel en o.a. bij Bol.com

Neem een kijkje bij Kids voor meer boeken, leuke hotspots en producten. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en deel allerlei tips voor kinderen.

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo