Zoeken...
TOP
Boeken Reviews

Regenboog mandala’s kleurboek

Kleur jezelf zen én laat je creativiteit de vrije loop

Kleuren geeft me rust. Op een koude winterdag pak ik mijn nieuwste Regenboog mandala’s kleurboek erbij voor wat ontspanning. Van dit mooie regenboekkleurboek maakt mijn tekenhart een sprongetje. Voordat ik een kleurplaat uitkies en begin met kleuren, blader ik het kleurboek door. Het boek geeft een uitgebreide introductie over kleurtechnieken en het gebruik van verschillende materialen. Je vindt tips hoe je de tekeningen het best kunt inkleuren of de kleurplaten nog mooier kunt maken. Interessant om te lezen, maar het leuke van kleuren vind ik juist dat je zelf je eigen creativiteit los kunt laten.

Lees ook: Ieder seizoen zijn groen

Even onthaasten en nieuwe energie opdoen

Mandala’s worden traditioneel gebruikt als bron van wijsheid en meditatie. Maar ze vormen natuurlijk ook gewoon prachtige kleurplaten. In ‘Regenboog mandala’s kleurboek‘ staan meer dan 60 mandala’s en natuurtekeningen om in te kleuren. De kleurplaten zijn gedrukt op dik papier waardoor het geschikt is voor allerlei materialen, zoals potlood, stift of krijt. Wat ik prettig vind, is dat alle platen enkelzijdig zijn gedrukt op de rechterpagina. Op de linkerpagina’s vind je mooie quotes.

Kleuren vind ik een fijne manier om mijn gedachten even helemaal op nul te zetten. Met de mooie platen uit Regenboog mandala’s kleurboek kan ik de tijd even vergeten en helemaal opgaan in het kleuren. Een kleurplaat hoeft wat mij betreft niet in één keer af. Ook als ik wat minder tijd heb, vind ik het fijn om heel eventjes te kleuren omdat het meteen zorgt voor een rust. In die zin zou je kleuren wel een meditatieve bezigheid kunnen noemen.

Regenboog mandala’s kleurboek

Regenboog mandala’s kleurboek
Ursula Schwab
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789043923217 
januari 2022
15 euro

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit