Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Lunch / Ontbijt

Pretzels

De gevlochten broodjes roepen direct fijne vakantie herinneringen bij mij op. Meestal zijn pretzels heel zout, maar ik probeerde de broodjes met sesamzaad. Met slechts een paar ingrediënten maakte ik het deeg in een handomdraai met behulp van de Magimix Cook Expert. Vers uit de oven zijn de pretzels het lekkerst, bijvoorbeeld met een plak komijnenkaas of met suikervrije abrikozenjam (Cleanfoods).

Ingrediënten pretzels

Voor het maken van zo’n acht pretzels heb je de volgende ingrediënten nodig:
400 gram tarwebloem
250 milliliter water
7 gram droge gist
1 tl suikervervanger
2 tl bakpoeder
1 ei
1 el sesamzaadjes
snufje zout

Bereidingswijze pretzels

Doe de tarwebloem, water, gist, suikervervanger, bakpoeder en een snufje zout in de RVS-kom van de Magimix Cook Expert. Het deeg maak ik met behulp van het automatische programma ‘Deeg’. Vervolgens doe je het deeg in een andere kom en bedek de kom met een vochtige theedoek. Gedurende 30 minuten laat je het deeg rijzen.

Verwarm de oven op 220 graden. Verdeel het deeg in acht bolletjes. Rol de deegbolletjes uit tot slierten van zo’n 30 centimeter. De deegslierten leg je in een u vorm en daarna draai je de uiteinden van het rolletje om elkaar heen. Leg de pretzels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met eigeel. Strooi vervolgens de sesamzaadjes over de pretzels en bak ze in zo’n 15 minuten goudbruin in de oven. Eet smakelijk!

Zie ook: speltbroodjes met vegetarische knacks

Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo