Zoeken...
TOP
Events Sport Wandelen

De Alternatieve Vierdaagse 2021

De Alternatieve Vierdaagse is er voor (bijna) iedereen. Of je nou 5, 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer wandelt! Van jong tot oud, in Nederland of in het buitenland. Met ongeveer 20.000 wandelaars uit 36 landen liep ik de afgelopen dagen De Alternatieve Vierdaagse. Via intranet van mijn werk zag ik een oproep van Zorg van de Zaak om mee te doen. Ik besloot om me direct in te schrijven. Van 20 tot 23 juli liep ik vier dagen, elke dag vijf kilometer vanuit huis. Geen spectaculaire afstand, maar dat hoeft ook niet.

Jouw Vierdaagse

Vijf kilometer, dat is toch geen uitdaging? Waarom doe je er niet meer? De afstand moet bij je conditieniveau passen en je moet ook nog maar de tijd hebben. Ik wandel De Alternatieve Vierdaagse naast mijn standaard werkweek en sportmomenten. Ik zie het dan ook als een leuk evenement om fit te blijven, niet per sé als uitdaging om elke dag een groot aantal kilometers te maken. Ik wandel mee, omdat het een laagdrempelige en leuke manier is om met mijn gezondheid bezig te zijn. Elke ochtend zette ik mijn wekker en liep ik met zonsopgang. Ik vind het een heerlijke manier om mijn dag te starten.

Lees ook: Mentaal sterker door wandelen

Beweging is namelijk cruciaal bij het creëren van een gezonde leefstijl. Een dagelijkse wandeling is een belangrijke vitamine voor het voorkomen van stress, diabetes, overgewicht, hart- en vaatziekten en nog veel meer. Wandelen is laagdrempelig. Je trekt je schoenen aan en je gaat op pad. Toch heb ik wandelen moeten leren waarderen. Bij wandelen dacht ik vooral aan bejaarden, anwb-stelletjes en geitenwollensokken types. Ik vond het maar suf.

Gelukkig weet ik nu beter. Wandelen heeft voor mij niet alleen fysieke, maar ook mentale voordelen. Het is goed voor mijn gemoedstoestand en een ideale manier om mijn hoofd leeg te maken. Wandelen in de natuur geeft me het gevoel van rust en na een wandeling voel ik me eigenlijk altijd een stuk opgewekter. Met een dagelijks ommetje zijn er al gezondheidsvoordelen te behalen. Elke stap telt, dus ook vijf kilometer op De Alternatieve Vierdaagse.

Foto’s: Rob van Efferen – www.robsportfotografie.nl

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit