Zoeken...
TOP
Games Kids Leuke dingen Reviews

Pokémon Shining Pearl

Speel de Pokémon Shining Pearl remake uit 2007 op de Switch

In het spel Pokémon Shining Pearl voor de Nintendo Switch reizen mijn jongens en ik af naar Sinnoh, een natuurgebied waar vele mythen hun oorsprong vinden. Dit spel is een remake van de game uit 2006, maar wij hebben nog niet eerder voet gezet in Sinnoh. Voor ons staan er dus talloze nieuwe ontmoetingen en verrassingen te wachten. Onze reis begint wanneer een beroemde professor, die onderzoek doet naar de evolutie van Pokémon, ons vraagt om naar de verste uithoeken van het land te trekken om een encyclopedisch overzicht van Pokémon te voltooien in de Pokédex. Als jonge Pokémon trainer gaan we op avontuur met het doel om wereldkampioen Pokémon trainer te worden.

Lees ook: New Pokémon Snap

Gotta catch ‘em all

Ondanks dat het spel Engelstalig is en mijn jongens geen woord Engels spreken, zijn ze dolenthousiast. Het spel begint met een keuze voor één van de drie Pokémon partners. Tot mijn verbazing weten mijn jongens alle namen en kwaliteiten van de Pokémon zo op te lepelen. We kiezen voor Chimchar, die lijkt op een aapje en waarvan de vlammen op zijn rug worden gevoed door gas dat in zijn buik wordt gemaakt. Met Chimchar gaan we op reis en ontmoeten we nog veel meer Pokémon tijdens onze missie. We reizen van stadje naar stadje waar we trainers ontmoeten en de strijd aangaan met onze Pokémon. Het gaat natuurlijk om het verzamelen van de (kleine) monstertjes. Onderweg moeten we scherp blijven, want er kunnen wilde Pokémon uit het hoge gras tevoorschijn springen.

Een beetje oldskool

De look van de game is een beetje oldskool of eigenlijk meer cartoonachtig. Het spel voelt retro aan, maar is tegelijkertijd ook eigentijds en de Pokémon zien er goed uit. De adviesleeftijd voor dit spel is zeven jaar. Mijn zoon van bijna zeven jaar kan er gemakkelijk mee over weg. Al ruim vijfentwintig jaar is Pokémon super populair en ook bij ons thuis draait alles om Pokémon. Pokémon Shining Pearl is een leuk spel dat mijn jongens urenlang zoet houdt. Het blijft uitdagend, want er is meer dan voldoende te ontdekken.

Bestel de game Pokémon Shining Pearl voor de Nintendo Switch eenvoudig via Bol.com

Afbeeldingen: Nintendo

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit