Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl / Producten / Reviews

Digitaal vermaak

Vandaag de dag brengen we veel tijd thuis door die we veelal online besteden. Er wordt meer tijd dan ooit besteed aan allerlei vormen van schermtijd, zoals televisie kijken, gamen en het streamen van video’s naast het werk achter de computer. Hierdoor kan je lichamelijke en mentale balans verstoord raken. Het is dus belangrijk voor je gezondheid om aandacht te hebben voor een goede digitale balans. Kom in beweging! Wissel het zitten of staan achter een scherm regelmatig af met niet-scherm activiteiten en hobby’s. De afwisseling van je lichaamshouding is cruciaal.

Kom in beweging

Door corona is het verleidelijk geworden om meer te gaan gamen. Gamen kan een manier zijn om online met vrienden af te spreken of om even te ontspannen. Vaak is er niks mis mee. Te veel gamen kan echter ook problemen geven, bijvoorbeeld voor je lichamelijke, sociale en mentale gezondheid. Maar wist je dat gamen én bewegen ook samen kunnen gaan?

Nintendo heeft daarvoor iets heel leuks op de markt gebracht en speelt hiermee ook in op de wens van veel gezinnen om kinderen van de bank te krijgen. Nintendo was de eerste spelcomputer waarbij lichamelijke beweging nodig was om een game te spelen en biedt meerdere innovatieve spellen waarbij gamen en beweging goed op elkaar aansluiten.

Games

In de game Ring Fit Adventure train je je lichaam, terwijl je de wereld redt in een groot fitnessavontuur. Je reist door een uitgestrekte wereld met schilderachtige hindernisbanen, terwijl je vijanden verslaat met fitnessoefeningen. Het is een uitgebreid fitnessprogramma verpakt in een spel met een mooi verhaal. Een groot avontuur die je in beweging houdt!

Bewegen tijdens het gamen geeft plezier én maakt gezond!

Mijn favoriete groepsles in de sportschool is bodycombat dus de game Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise is écht iets voor mij. Het is een goede training en een leuke manier om te bewegen en je in het zweet te werken. Reken maar dat je na een rondje boksen een verhoogde hartslag hebt. Ga je liever met de voetjes van de vloer? Bekijk dan eens Just Dance 2021. Zet je liever je brein aan het werk? Met Dr. Kawashima’s Brain Training stel je je hersenen op de proef. Ook game ik graag ter ontspanning. In mijn blog gamen ter ontspanning vertel ik je hier meer over én deel ik welke games ik graag speel. Meer informatie over de nieuwste games vind je op Nintendo.nl.

Voor de februari editie van Clique magazine werd ik geïnterviewd over mijn ervaring met gamen en fit blijven. Het magazine lees je hier online.

Koop je Nintendo Switch en games direct bij Bol.com

Fotografie: Aimée Mooiman Fotografie

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo