Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Games / Kids / Leuke dingen / Reviews

New Pokémon Snap

Opeens is de Pokémon rage ons huis binnengerold. Sinds mijn zoon op een Pokémon kinderfeestje is geweest, kunnen we er niet omheen. Alles draait om Pokémon. Pokémon is bedacht in de jaren negentig en mijn broer heeft ontzettend veel lol beleefd aan Pokémon in zijn jeugd. ‘Let’s go Pikachu’, ik hoor het mijn broer nog steeds zeggen. Nu zijn het mijn jongens die achter elkaar aan rennen en Pokémon spelen. ‘Pikachu, bliksem!’ roepen ze naar elkaar. Pokémons hebben speciale krachten mama, zegt mijn kleuter wijs.

Gotta catch ‘em all

Die bijzondere wezentjes blijken nog steeds hartstikke populair te zijn. Na Super Mario is het zelfs de succesvolste gamefranchise ter wereld. Het nieuwste spel New Pokémon Snap is ideaal om samen met mijn kleuters te spelen. Het spelt staat niet in teken staat van competitie, de beste willen zijn of vechten. Het gaat om observeren en vooral plezier maken. In dit spel ga je op een soort safari door de bloedhete woestijn en dichtbegroeide jungle om foto’s te maken van Pokémon in hun natuurlijke habitat.

Er zijn wel meer dan 200 soorten Pokémon te fotograferen. Dit avontuur speelt zich af in een archipel waarvan de eilanden worden gekenmerkt door extreem gevarieerde omgevingen en fauna. Zo blijf je niet alleen boven de grond, maar duik je ook het zeewater in om daar Pokémon zo mooi mogelijk vast te leggen op beeld. Je gaat steeds op een missie om professor Mirror en zijn assistent Rita te helpen met hun onderzoek. De wezentjes en planten begeven zich vrij door de natuur en beschikken over enkele unieke eigenschappen. Als je het spel begint en op het eiland aankomt, dan legt professor Mirror duidelijk uit wat de bedoeling is. Je leert je fotocamera te besturen, zoals richten, draaien, inzoomen en natuurlijk de foto maken. Na wat korte oefeningen vertrek je op je eerste missie.

Het perfecte plaatje

Tijdens je missie loop je niet zelf en je hoeft ook niet te sturen, want dat doet het NEO-ONE voertuig voor je. Je volgt de weg en bekijkt de omgeving vanuit de zoeker van de camera. Je kunt je volledig richten op het perfecte plaatje en de wezentjes op de gevoelige plaat vast te leggen. Dat kan nog best lastig zijn, want sommige Pokémon laten zich niet snel zien of verstoppen zich achter een boom of in het hoge gras. De scanner gebruik je om het gebied te verkennen om Pokémon te vinden die zich verstoppen. Om de wezentjes dichterbij te lokken kun je fruit werpen.

Na elke missie neemt Professor Mirror je foto’s onder de loep. Je foto’s worden beoordeeld op basis van de pose van de Pokémon, de afstand tot de camera en o.a. de aanwezigheid van andere wezentjes in het beeld. Hiermee verdien je punten, waarmee je uiteindelijk steeds meer missies en mogelijkheden vrijspeelt. De levels kun je steeds weer opnieuw spelen en geloof me, elke keer ontdek je weer nieuwe Pokémon. Mijn jongens raken niet uitgekeken. Om de beurt doen we een missie en maken we er een sport van om bijzondere Pokémon te ontdekken.

Dichte oerwouden en uitgestrekte woestijnen

Je fotocamera bestuur je door de sticks op je joy-con. Mijn kleuters gaat dit al goed af. Het spel is Engelstalig, maar het gebruik van het spel is eenvoudig. Met een klein beetje hulp voeren mijn jongens zelfstandig de missies uit. New Pokémon Snap is een leuk, ontspannen spel om samen met mijn kinderen te spelen. Ook spelen ze het spel zelf met vriendjes en vriendinnetjes. Ik vind het fijn dat dit spel niet gaat om Pokémon vangen en laten vechten. Het is daarom ook echt uitermate geschikt voor jonge spelers en een leuk spel voor het hele gezin. Bovendien begeef je je in een prachtige kleurrijke wereld met verschillende ecosystemen. Van dichte oerwouden tot uitgestrekte woestijnen en prachtige onderwaterwerelden. Dat geeft mij een ontspannen gevoel. Het lijkt misschien zelfs wel een beetje op een minivakantie.

Meer informatie over New Pokémon Snap vind je op www.nintendo.nl.

Leg je favoriete moment vast en word een echte Pokémon-fotograaf!

Ben je benieuwd naar andere games voor de Nintendo Switch en versla je liever vijanden door te bewegen? Ontdek dan Ring Fit Adventure waarin je in een uitgestrekte wereld vecht tegen vijanden door fitnessoefeningen uit te voeren. Liever met de voetjes van de vloer? Bekijk dan eens Just Dance 2021. Zet je liever je brein aan het werk? Met Dr. Kawashima’s Brain Training stel je je hersenen op de proef. Ook game ik graag ter ontspanning. In mijn blog gamen ter ontspanning vertel ik je hier meer over én deel ik welke games ik graag speel.

Afbeeldingen: Nintendo

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo