Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Een plankje, met eindeloze mogelijkheden…

Plankjes stapelen tot de meest fantastische bouwwerken. Het zijn eigenlijk maar simpele houten plankjes, maar dit speelgoed staat garant voor uren speelplezier. KAPLA plankjes hoef je alleen maar op elkaar te plaatsen, zonder enige gehechtheid om te bouwen wat je maar wilt: een toren, een huis, een garage, racebaan of dieren. De fantasie van mijn jongens verrast me als ze samen de mooiste creaties maken. Maar stiekem vind ik het zelf ook erg leuk.

Eindeloze mogelijkheden

Simpele houten plankjes, wat is daar zo leuk aan? Bouwspeelgoed is bij ons thuis heel populair. Op jonge leeftijd vonden mijn jongens het heerlijk om te stapelen en dingen in elkaar te zetten. Nu maken ze uitdagende constructies met de KAPLA plankjes waarbij evenwicht, precisie en ruimtelijk inzicht belangrijk zijn. Met deze houten plankjes zijn de mogelijkheden eindeloos. Mijn jongens en ik bouwen de hoogste torens, kastelen, racebanen, een doolhof en nog veel meer. We maken ook dieren en de letters van het alfabet. Steeds verzinnen we iets nieuws om te bouwen. Ook maken mijn jongens gebruik van allerlei ander speelgoed. Zo worden er racebanen gebouwd voor de Hot Wheels auto’s of kastelen voor de poppetjes van LEGO.

De 200 KAPLA plankjes zijn verpakt in een stevige kartonnen doos. Niet alleen ideaal om op te ruimen, maar ook om mee te nemen. Met regelmaat spelen de jongens op hun eigen slaapkamer, maar het liefst spelen ze beneden in de woonkamer. Ook gaat de KAPLA doos met gemak mee naar opa en oma. In de doos zit overigens een boekje met wat instructies en tips voor bouwwerken, maar zoek ook eens op internet. Je vindt de leukste en mooiste bouwwerken. Mijn jongens vinden het ook erg leuk om een voorbeeld na te bouwen.

Duurzaam materiaal

De KAPLA-plankjes zijn gemaakt uit massief, natuurlijk en onbehandeld grenenhout. Lekker duurzaam, want dit speelgoed gaat wel generaties mee. Daarnaast zijn de plankjes niet alleen leuk, maar ook ontzettend leerzaam. Mijn kinderen sprongen meteen een gat in de lucht toen ze de bekende doos zagen. Mijn zoon speelt in groep 3 veel met KAPLA. Er is zelfs een lokaal met tafels ingericht om de mooiste en grootste bouwwerken te maken. Dit speelgoed prikkelt de fantasie en fijne motoriek van mijn zoon en zijn klasgenoten, maar ze leren er nog veel meer van. Denk aan samenwerken, plannen maken en doorzettingsvermogen. Het gebeurt natuurlijk wel eens dat een gebouw instort. KAPLA is niet leeftijdsgebonden. Op alle leeftijden blijft het leuk om de mooiste creaties te bouwen. Mijn kinderen én ik raken in ieder geval niet uitgebouwd.

Bestel alles van KAPLA eenvoudig via Bol.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo