Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Pokémon origami

pokemon origami knutselen

Tijdens een weekendje weg met mijn gezin nam ik het leuke boek Pokémon origami van Uitgeverij Deltas mee. Mijn jongens spelen graag buiten, maar april doet wat ‘ie wil. Het weer kunnen we nou eenmaal niet beïnvloeden. En het was maar goed ook, want het regende pijpenstelen. Binnen aan de keukentafel maakten mijn jongens en ik onze eigen Pokémon van vouwpapier.

Hoe werkt dit boek?

Hoe moet ik vouwen? Nog voordat ik de instructie erbij heb gepakt, vliegen de vouwpapiertjes al alle kanten op. Het maakt niet uit dat we nog geen ervaring hebben met origami. Het boek Pokémon origami is iedereen en bevat uitgebreide vouwinstructies. De ontwerpen zijn zo eenvoudig mogelijk gehouden. Zo staat er per vouwbeweging een afbeelding met uitleg. Op de achterkant van elk blaadje staat een sterretje dat aangeeft welke kant van het papier naar boven moet liggen wanneer je begint met vouwen. En dan is gewoon een kwestie van de vouwinstructies volgen. Althans gewoon, het is best een beetje uitdagend kan ik je vertellen. Zeker de complexe Pokémon in dit boek.

Lees ook: Het complete Pokémon handboek

Van Pikachu tot Bulbasaur

Vouwblaadjes worden bij ons thuis vooral gebruikt voor het vouwen van vliegtuigen. Maar natuurlijk staan mijn kinderen te stuiteren om hun favoriete Pokémon te vouwen. Mijn jongens willen meteen beginnen met hun favoriete Pokémon Pikachu. Achter in het boek zitten twee blaadjes om Pikachu te vouwen, maar als ons buurmeisje ook graag meedoet, teken ik op een eigen vouwblaadje de gezichtjes. ‘Wow, jij kunt goed tekenen!’ Ik krijg zelfs nog een compliment van mijn buurmeisje.

Voor kinderen van zes jaar kan origami nog best ingewikkeld zijn, maar juist leuk om er samen met je kind mee aan de slag te gaan. Ik raad je wel aan om ook een schaar, lijm en eventueel plakband bij de hand te houden om de figuren te maken zoals ze in het boek staan. Bij Pikachu blijft het natuurlijk niet. We gaan meteen door met het vouwen van de volgende Pokémon. Pokémon origami is een leuke bezigheid waar je uren mee bezig kunt zijn.

Pokémon origami | Uitgeverij Deltas | EAN 9789044764352

Meer Pokemon

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo