Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Persoonlijk / Reviews / Sport

Indoor skydiven | City Skydive Utrecht

Mij zie je nooit uit een vliegtuig springen. Dat zei ik jaren geleden al en daar denk ik nog steeds zo over. Ik ben geen waaghals en sta graag met beide benen op de grond. ‘Better safe then sorry.’ Maar ik heb ervaren dat je door jezelf uit te dagen en je grenzen te verleggen meer uit het leven kunt halen. Zo heb ik geleerd om door te zetten in plaats van op te geven als het even tegenzit. Ik ren nu elke week vijf kilometer, terwijl ik jaren geleden dacht, dat hardlopen niet voor mij was weggelegd.

Door je veilige comfortzone te verlaten en nieuwe dingen te proberen, word je sterker en groei je als persoon. Je leert jezelf beter kennen en ervaart kracht en lef door iets te doen wat je eigenlijk een beetje spannend vindt. Zo nam ik mezelf voor om het gevoel van een vrije val in een veilige en gecontroleerde omgeving te ervaren.

Check-in

Voor deze unieke ervaring ga ik naar City Skydive Utrecht, het eerste indoor skydivecentrum in de wereld met twee windtunnels. Een uur voor mijn eerste vlucht meld ik me bij de check-in waar ik word opgehaald door de instructeur Hadi. Hij zorgt voor de volledige uitrusting, een vliegpak, bril, oordopjes en een helm. Losse voorwerpen mag je tijdens het vliegen niet meenemen vanwege veiligheidsredenen. Er is een omkleedruimte beschikbaar en voldoende lockers. Het pak zit een beetje ruim, maar bewegingsvrijheid is belangrijk tijdens de vlucht.

Nadat ik me in het vliegpak heb gehesen, volgt er een instructie van de instructeur. De instructeur komt ervaren over en stelt me op mijn gerust. Zo vroeg ik me af hoe ik uberhaupt in die windtunnel zou komen zonder meteen helemaal naar boven te vliegen. Alles legt Hadi stapsgewijs uit. Hij legt uit dat er niets kan gebeuren, omdat de instructeur er altijd bij is en de windsnelheid wordt gecontroleerd. Dat geeft me een veilig gevoel. Ook leer ik een paar eenvoudige tekens die we kunnen gebruiken tijdens de vlucht, want praten tijdens het vliegen is niet mogelijk. Deze tekens staan overigens ook in de windtunnel voor het geval je het even kwijt bent.

Wist je dat indoor skydiven hard op weg is om een Olympische sport te worden?

Vol adrenaline

Met een groepje neem ik plaats in de antechamber, de ruimte net naast de tunnel waar de bankjes staan. Ik voel de spanning door mijn lijf gieren. Omstebeurt mogen we drie keer vliegen. In de tunnel kun je op het bovenste scherm zien wanneer het jouw beurt is om te vliegen. Na je vlucht kun je op datzelfde scherm terugkijken hoe je hebt gevlogen.

Ik ben als eerste aan de beurt. Ik voel dat mijn lijf gedragen wordt door de wind. Het gevoel is geweldig, maar het vliegen is nog heel onwennig en ik heb moeite om stabiel te vliegen. Ook de tijd vliegt en voordat ik het weet, sta ik weer met beide benen op de grond. Het eerste waar ik aan denk: ik wil nog een keer! In totaal mocht ik drie keer één minuut vliegen. Het is super inspannend om te vliegen dat is al meer dan voldoende. Ik merkte wel al in drie vluchten dat mijn skills beter werden, zo kon ik in de derde vlucht zelfstandig omhoog en omlaag vliegen. Als je meer wilt werken aan je skills kun je nog losse vluchten bijboeken. Tijdens de vlucht zijn video’s en films gemaakt. Heel leuk om dit als herinnering te hebben én als bewijs natuurlijk. Na het vliegen, krijg ik een certificaat van mijn instructeur. Ik ben trots op mezelf. Deze onvergetelijke ervaring pakt niemand meer van mij af.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 37 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo