Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Reviews

Permanente make-up wenkbrauwen

pmu wenkbrauw ame cosmetics

Heb jij wel eens aan permanente make-up gedacht? Als reactie op een post op Instagram over drukke ochtenden kreeg ik een berichtje van Daphne van AMÉ COSMETICS. Natuurlijk had ik hier wel eens over nagedacht, want ik teken iedere dag mijn wenkbrauwen bij. En ja, ik word toch ook een jaartje ouder en hoe fijn is het om wakker te worden met perfecte wenkbrauwen? Permanente make-up scheelt niet alleen tijd ’s ochtends, maar het geeft ook karakter en vorm aan mijn gezicht. Toch heb ik de stap niet eerder genomen uit angst voor dikke donkere strepen boven mijn ogen. Dan zit je daar toch mooi aan vast. Daphne nodigde mij vrijblijvend uit om mij te informeren over permanente make-up.

Zo natuurlijk mogelijke wenkbrauwen

Op één van de mooiste plekjes in Woerden heeft Daphne haar salon aan huis. Ze vertelt enthousiast wat ik van de behandeling kan verwachten en stelt mij meteen gerust. Zij staat voor natuurlijke permanente make-up van hoge kwaliteit. De permanente make-up wordt door middel van fijne naaldjes in de huid ingebracht. De manier waarop dit gebeurd is afhankelijk van je wensen. Zo kan er gebruikt worden van hairstrokes, waarbij natuurlijke haartjes worden getekend of als je voldoende wenkbrauwhaartjes hebt een schaduw van pigment. Als expert kijkt Daphne wat het beste bij jouw gezicht en wensen past. Meestal wordt er dan ook een combinatie van verschillende naalden gebruikt. In mijn geval adviseert Daphne Powder brows waarbij mijn wenkbrauwen worden ingekleurd. Eigenlijk wat ik zelf nu iedere dag met potlood doe.

Anders dan bij een tatoeage vervaagt het pigment gedurende het verstrijken van de tijd. Het pigment wordt in twee behandelingen aangebracht, omdat na de eerste behandeling het pigment grotendeels verdwijnt. Om te zorgen dat de wenkbrauwen helemaal naar wens zijn, worden ze in drie sessies gezet. Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door laagje over laagje pigment in te brengen. Zo kun je meer nuance in kleur en intensiteit aanbrengen. Het zorgt er ook voor dat ik langer plezier heb van de behandeling. Na ongeveer 1 a 1,5 jaar wordt een nabehandeling aangeraden.

Het enthousiasme van Daphne is aanstekelijk en ze geeft mij een vertrouwd gevoel. Als ik een week later op wintersportvakantie mijn wenkbrauwpotlood ben vergeten, weet ik het zeker: ik ga een afspraak maken voor permanente make-up.

De vorm van de wenkbrauwen

Met een touwtje meet Daphne mijn wenkbrauwen uit. Hiermee wordt gekeken hoe symmetrisch mijn gezicht is. Die symmetrie is een startpunt, waarna we samen verder kijken wat het beste bij mijn gezicht past. ‘No worries, zegt Daphne, zelfs Doutzen Kroes is niet symmetrisch.’ Daphne neemt uitgebreid de tijd voor het tekenen van de wenkbrauwen. De ene wenkbrauw geeft ze net een andere vorm dan de andere waarna ze mij vraagt welke vorm mij het meeste aanspreekt. Ze laat het mij eerst zelf zeggen voordat ze haar expertise deelt. ‘Het zijn jouw wenkbrauwen en jij moet er blij mee zijn.’ Toch vind ik het een geruststellende gedachte dat zij als expert dezelfde wenkbrauw aanwijst.

De kleur van de wenkbrauwen

Na het tekenen van de vorm van de wenkbrauwen bespreken we de kleur. Deze is minstens zo belangrijk. Als je een verkeerde kleur kiest, verpest je eigenlijk alles. Voor het bepalen van de juiste kleur kijkt Daphne naar mijn natuurlijke haarkleur en maakt gebruik van een kleurkaart waarop zij mij uitlegt in welke categorie ik val. Samen bepalen we zo de mogelijke kleur. Deze testen we nog op mijn huid, waardoor je nog iets beter ziet hoe de kleur is. Zo vond ik een kleur te rood en een andere kleur te flauw.

De behandeling van permanente make-up

Voorafgaand aan de behandeling heeft Daphne voorzorg instructies gestuurd. Het is belangrijk om 24 uur voor de behandeling geen alcohol, drugs of medicijnen te gebruiken voor hart of vaten. Ook koffie en nicotine hebben een negatief effect op de behandeling. Voordat de permanente make-up wordt gezet, worden de haartjes eromheen geharst. Ook verdwaalde haartjes worden geëpileerd. Mijn huid reageerde best heftig op het harsen.

Het eerste gedeelte van de permanente make-up wordt zonder verdoving gezet. Het voelt een beetje als epileren. Het is niet pijnlijk, toch krijg ik tranen in mijn ogen en kriebel in mijn neus. Net als het vervelend begint te worden, is het alweer klaar. Vervolgens wordt de wenkbrauw ingesmeerd met verdoving, voordat de volgende ronde begint. Het zetten van de permanente make-up duurt een klein uurtje, afhankelijk van hoe je huid reageert. We zijn meer tijd kwijt aan de vorm en kleur van de wenkbrauwen dan aan het zetten van de permanente make-up.

Nazorg en resultaat

Even later loop ik pijnloos naar buiten. Eigenlijk zijn alleen de plekjes van het harsen nog gevoelig. Op de plekken waar de permanente make-up is gezet, ziet mijn huid wat gezwollen en beurs met kleine bloedpuntjes. En door de verdoving is de huid rondom de wenkbrauw wat wit uitgeslagen. Volgens Daphne moet dit met een paar dagen allemaal wegtrekken. De eerste drie dagen mag de permanente make-up niet nat worden en de eerste 10-15 dagen kunnen er korstjes op mijn wenkbrauwen zitten. De naaldjes met permanente make-up hebben kleine schaafwondjes gemaakt die tijd nodig hebben om te helen.

Na drie dagen mag ik de permanente make-up tijdens het douchen nat laten worden. Het is niet de bedoeling dat ik over de wenkbrauw ga wrijven, omdat de korstjes er vanzelf af moeten vallen. Daphne hamert erop dat het heel belangrijk is om de permanente make-up te blijven beschermen in de zon. Haar advies? Altijd een factor 50 in mijn tas en eventueel een pet of zonneklep. Voor het beste en langste resultaat is het belangrijk dat de genezing zo goed mogelijk verloopt. Daarom zit er ook minimaal zes weken tussen voordat mijn volgende afspraak is gepland. Zo heeft mijn huid de tijd om te herstellen.

Let op: De ‘na’ foto’s zijn direct gemaakt na de eerste behandeling (van de in totaal drie behandelingen). Op de plek waar de permanente make-up is gezet, ziet mijn huid wat gezwollen en beurs met kleine bloedpuntjes. En door de verdoving is de huid rondom de wenkbrauw wat wit uitgeslagen. Nu, nog geen week later, is dit al weggetrokken.

Het daadwerkelijke resultaat van de permanente make-up kan ik pas delen na drie behandelingen. Daphne zet de permanente make-up namelijk in drie keer. Dat verklaart misschien het verschil in tarief voor de permanente make-up behandeling. Daphne doet dit, zodat jouw wenkbrauw de juiste kleurintensiteit heeft en door de permanente make-up in fases aan te brengen, heb je uiteindelijk langer plezier van je perfecte wenkbrauwen.

Is jouw interesse gewekt? Ik mag je 10% korting op je eerste permanente make-up behandeling aanbieden bij AME COSMETICS in Woerden. Laat bij je afspraak weten dat je mijn blog hebt gelezen.

Meer Beauty en wellness

Volg je mij al op Instagram?

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo