Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Als er 100 mensen op de wereld waren

kinderboek als er 100 mensen op de wereld waren

Stel dat er honderd mensen op de wereld waren… hoeveel daarvan zouden kind zijn en hoeveel volwassen? Hoeveel mensen zouden zwart haar hebben en hoeveel bruin, blond of rood? Heeft iedereen (schoon) water en elektriciteit? Hoeveel van die honderd mensen kunnen lezen en schrijven? Het boek ‘Als er 100 mensen op de wereld waren‘ beantwoordt al deze vragen en nog veel meer!

Van 8 miljard naar 100 mensen

We zijn met meer dan acht miljard mensen op onze planeet. Het is zo’n groot getal dat mijn kinderen zich daar niets bij kunnen voorstellen. Door acht miljard mensen terug te brengen naar een groep van honderd is de informatie voor kinderen beter te overzien. Zo wordt het voor mijn jongens makkelijker om de dingen te zien die we gemeen hebben of de dingen die ons uniek maken.

Lees ook: Ondertussen op aarde van Oliver Jeffers

Dit boek zet mijn jongens zichtbaar aan het denken

Als er 100 mensen op de wereld waren’ vind ik een aantrekkelijk boek om met mijn kinderen het gesprek aan te gaan over onze wereldbevolking. De interessante feiten openen de ogen van mijn kinderen op. Zo heeft niet iedereen voldoende voedsel, maar 11 van de 100 mensen dreigt te verhongeren. Slechts 71 mensen hebben altijd schoon water om te drinken, maar 29 mensen niet. Dat zet mijn jongens zichtbaar aan het denken.

Ik hoop dat dit boek mijn kinderen helpt nadenken over hoe de toekomst eruit kan zien en de huidige problemen aan te pakken. De illustraties zijn fantastisch en het dorpsidee in dit boek vind ik een prachtige manier om op een eenvoudige manier wijzer te maken en na te denken over hun plaats in de wereld.

Als er 100 mensen op de wereld waren | Jackie Mccann | Uitgeverij Fontein | EAN 9789026166228 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo