Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Reviews

Minerale make-up van Mineralogie

minerale make-up mineralogie

Ben jij je bewust van de stoffen in de make-up die je draagt? Steeds meer allergieën ontstaan door de stoffen die in make-up verwerkt zijn, zoals conserveringsmiddelen, siliconen, parfum en kleurstoffen. En in plaats van het huidverouderingsproces te remmen, stimuleren deze stoffen het juist. Sinds ik een huidanalyse heb laten maken en een behandeling tegen hyperpigmentatie ben gestart, ben ik mij ook in make-up gaan verdiepen.

Op advies van mijn huidtherapeute maak ik gebruik van de make-up van Mineralogie. Deze make up bestaat uit 100% natuurlijke mineralen en vrij van schadelijke stoffen. Sterker nog, de mineralen verzorgen je huid. Dat verkleint de kans op huidirritaties aanzienlijk en maakt de make-up ook geschikt voor de meest gevoelige huid met acne, rosacea of allergieën. In deze blog deel ik mijn product tips.

Lees ook: Huidanalyse door middel van een huidscan

De collectie

Een volledige lijn van Mineralogie cosmetica omvat foundations, finishing powders, blushes, bronzers, oogschaduws, wenkbrauwpoeders, concealers en eyeliners en meer. Ieder product is ontworpen om je huid te voeden en te beschermen, en helpt je om er op je best uit te zien!

De voordelen van Mineralogie

  • Farmaceutische kwaliteit mineralen
  • Huidverbeterend
  • Egaliseert en kalmeert de huid
  • Ontstekingsremmend
  • Sluit de huid niet af
  • Hoge pigmentatie
  • Natuurlijke en optimale dekking
  • Vrij van parfum, parabenen en siliconen
  • Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Mijn product tips

De eerste producten die ik ben gaan gebruiken van Mineralogie zijn de minerale Cream Color Corrector, de Pressed Foundation, de Lush Fusion Mascara en de Losse Mineral Blush. Deze producten gebruik ik met plezier en blijf ik ook zeker gebruiken. Hieronder deel ik per product mijn ervaringen.

Cream Color Corrector – Peach Please My secret weapon

De Cream Color Corrector heet niet voor niets ‘My secret weapon’, want deze unieke mineralen werken niet niet alleen onvolkomenheden weg, maar helpen ook de tint van mijn huid te verbeteren. Met de kleur Peach Please camoufleer ik pigmentvlekjes, donkere kringen rond mijn ogen en andere oneffenheden van mijn huid in een handomdraai. De concealer breng ik met een draaiende beweging van mijn vingers aan. Het is een extra dekking op de plekken in mijn gezicht die wat meer aandacht nodig hebben. Door de concealer te gebruiken, ziet mijn huid er egaler uit. Vervolgens doe ik er mijn favoriete foundation overheen. De Cream Color Corrector vind ik trouwens heel schappelijk geprijsd. Doordat ik iedere keer een klein beetje gebruik, kan ik een hele tijd met het product doen.

Pressed Mineral Foundation – Brown Sugar

De Pressed Mineral Foundation geeft je huid een prachtige egale uitstraling zonder dat je je huid verstopt. Het is perfect als je snel volledige dekking wilt, maar geen ‘masker’ van poeder op je gezicht wilt. Deze losse poederfoundation maakt mijn huid egaal, zonder dat ik de make-up voel zitten. De foundation is verrijkt met antioxidanten zoals zink en titanium om je gezicht te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Voor mij is dit een enorme plus, aangezien ik last heb van hyperpigmentatie.

De foundation is verpakt in een compact doosje met poederdonsje en spiegel. Zo neem je het met gemak overal mee naar toe. Toch gebruik ik liever een luxe kwast om de foundation aan te brengen. Dit doe ik door middel van cirkelvormige bewegingen om ervoor te zorgen dat de huid een gelijkmatige dekking krijgt. Ook fijn, met een milde cleanser verwijder ik de foundation moeiteloos van mijn gezicht zonder te boenen.

Lash Fusion Mascara

Mijn huidtherapeute verzekerde mij dat ik heel blij zou worden van de Lash Fusion Mascara. Ze heeft gelijk. Ik heb serieus weinig mascara’s gebruikt, die zó prettig waren, zowel qua borsteltje als structuur. Met de hypoallergene Lash Fusion Mascara van Mineralogie geef ik mijn wimpers naast lengte, volume en kleur ook verzorging door de natuurlijke ingrediënten. De mascara is makkelijk aan te brengen en blijft goed zitten gedurende de dag. Ik ben positief verrast hoe deze mascara mijn wimpers verlengd en de haartjes stuk voor stuk mooi verdeeld zonder klonten. Ja, op dit product heb ik zitten wachten. Enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de mascara niet waterproof is. De mascara is overigens alleen in zwart verkrijgbaar, maar ik draag graag zwarte mascara. Voor mij blijft de Lash Fusion Mascara van Mineralogie standaard in mijn make-up tasje zitten.

Loose Mineral Blush Mimosa

Om een natuurlijke blos te accentueren maak ik graag gebruik van de Loose Mineral Blush Mimosa. Deze matte poeder maakt je look levendig en fris. Ook kun je met een blush diepte in je gezicht creëren. Zo gebruik ik de blush niet alleen om mijn wangen een kleurtje te geven, maar ook om mijn jukbeenderen extra aan te zetten. De losse poederblush gebruik ik na het aanbrengen van mijn foundation. Dat heeft het mooiste effect. Ik schud de poeder een beetje en breng het aan met behulp van een kwast.

Mineralogie is ook verkrijgbaar bij diverse verkooppunten. Kijk hiervoor op de Storelocator

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo