Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Reviews

Huidanalyse door middel van een huidscan

huidverzorging

Heerlijk dat het zonnetje zich weer vaker laat zien. Zodra de zon begint te schijnen, krijg ik er weer sproeten bij. Mijn gezicht zit er vol mee. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Ik heb ze al zolang ik ze me kan herinneren. Vroeger heb ik mijn sproeten wel eens weg gewenst, maar ik heb ze nooit gecamoufleerd. Maar naast sproeten krijg ik er de laatste tijd steeds meer zonnevlekjes bij. Ja, eigenlijk worden ze pigment– of ouderdomsvlekken genoemd, maar dat laatste klinkt zo onaardig.

Hiermee wordt bedoeld dat pigment verstoringen meestal rond de middelbare leeftijd ontstaan. Ze ontstaan voornamelijk op het gezicht. Deze vlekjes liggen vlak op de huid en zijn vaak donkerder dan je eigen huid. De laatste tijd begin ik mij steeds meer te ergen aan die vlekjes in mijn gezicht, die ook nog beginnen te klonteren waardoor er grotere vlekken ontstaan. Hierdoor vind ik dat ik er ouder uitzie dan dat ik ben.

Zichtbaar wat je met het blote oog niet ziet

Tijdens een laserbehandeling van mijn oksels bij mijn huidtherapeute vroeg ik advies over mijn pigmentvlekken. Ik had zelf wel eens gelezen over het verwijderen van de vlekjes met een laserbehandeling. Zou dat een oplossing kunnen zijn? Iedere huid vraagt om een andere behandeling en verzorging. Om een persoonlijk behandelplan te maken, stelde mijn huidtherapeute een huidanalyse door middel van een huidscan voor. Een huidscan maakt zichtbaar wat je met het blote oog niet ziet. Zo kun je ook huidproblemen zien die nog niet aan de oppervlakte te zien zijn. Zo kun je eventuele problemen mogelijk voor zijn met een persoonlijke behandeling.

De foto’s van de huidanalyse waren in een mum van tijd gemaakt. Aan de hand van de foto’s bespraken we de resultaten van mijn huidscan. Mijn huidkenmerken zijn haarscherp in beeld gebracht en laat zien hoe mijn huid er in de diepere lagen uitziet. De scan geeft een weergave van de huidstructuur op het gebied van pigment, talg, rosacea, couperose, poriën en zonbeschadigingen.

Pigment is de grootste verstoring van mijn huid

Op de foto’s is duidelijk te zien dat pigment de grootste verstoring van mijn huid is. Niet alleen op een enkel plekje, maar op mijn hele gezicht. Het behandelen van een vlekje is een plaatselijke en oppervlakkige aanpak, maar lost niet de onderliggende pigmentverstoring op. Mijn huidtherapeute adviseerde mij het Bright and Balanced traject om de strijd tegen pigment voor mijn hele gezicht aan te gaan. Het is een traject van zo’n vier maanden met drie behandelingen en zeven thuisproducten met werkzame stoffen. Naast de behandelingen ga je thuis aan de slag met de juiste verzorging van je huid om de huidige pigmentverstoringen te verminderen én in de toekomst te voorkomen.

Ondanks de investering die dit traject vraagt, hoef ik er niet lang over na te denken. Het aanpakken van mijn pigmentverstoringen staat al lang op mijn wensenlijstje. Ik heb er vertrouwen in dat mijn huidtherapeute oprecht het beste met mij voor heeft. Ik vertrouw dan ook op een goede en juiste behandeling en hoop dat ik na dit traject een egalere huid heb. Na de behandeling wordt een huidscan gemaakt om te bekijken wat de effecten zijn van de behandeling op mijn huid. Op die manier kan ik zien of dit traject mij het gewenste resultaat brengt. Uiteraard vertel ik je hier meer over in een volgende blog.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo