Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Activiteiten / Kids / Natuur / Wandelen

Paddenstoelen bingo in de Kaapse Bossen

Heerlijk de herfst is aangebroken. Het seizoen waarin de bomen verkleuren, de blaadjes naar beneden vallen, het eerder donker wordt en er genoeg leuks te doen is met de kinderen. Misschien is de herfst wel de mooiste tijd om een boswandeling te maken. Maar de kinderen hebben niet altijd zin om te wandelen, maar met de Paddenstoelen BINGO van OERRR kun je ze vast verleiden.

Wie zegt als eerste bingo?

De Paddenstoelen bingo werkt erg simpel. Je print de bingo kaart voor ieder kind uit en je geeft hem/haar een pen. Zelf heb ik ervoor gekozen om de kaarten te plastificeren, zodat we hem vaker kunnen gebruiken. In de herfst barst het in het bos van de paddenstoelen. Zeker na een regenbui springen ze de grond uit. We wandelen graag in de Kaapse Bossen in Doorn waar je naar hartenlust op avontuur kunt over de vele kronkelpaadjes. Er zijn vijf gemarkeerde routes, aangegeven met gekleurde paaltjes.

De inrit naar Helenaheuvel wordt aangegeven middels een bord bij de twee pilaren met leeuwen waar u
tussendoor moet rijden. Let op, want je rijdt er zo voorbij. Al op de parkeerplaats worden de eerste paddenstoelen gespot. En vanaf hier start de eenvoudigste wandelroute ‘Rondje Helenaheuvel’. Deze gele route door de Kaapse Bossen is ongeveer twee kilometer lang en geschikt voor (kleine) kinderen en mindervaliden. De wandeling voert door statige lanen met aangeplante beukenbossen en plukjes heide. De wandeling eindigt bij de Kaapse Heide, bij het stuifzand is een losloopgebied voor honden.

Op zoek naar herfstschatten

Je kunt er ook voor kiezen om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Wij wandelen richting de uitkijktoren. Overal waar we keken, zagen we paddenstoelen. In het bos is er voor kinderen van alles te zien en te doen. De grond ligt bezaaid met beukennootjes en bladeren. Al gauw waren de jongens met takken aan het sjouwen en vonden ze stenen. Ook staat er een heuse uitkijktoren van meer dan 25 meter hoog. Natuurlijk zijn we naar boven geklommen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de bossen. Onze heerlijke boswandeling sloten we af met een heerlijke appeltaart bij het knusse theehuis Chalet Helenaheuvel. Gezellig!

Lees ook: wandelen over het Munitiepark

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo