Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Chill, je moet al zoveel

Zet jij alles op alles om ervoor te zorgen dat wat je wil ook lukt? Heb je last van keuzestress, omdat je overspoeld wordt met mogelijkheden en de perfecte keuze wilt maken? Of zit jij vaak scrollend je socials te checken uit de angst om iets te missen (FOMO)? Herkenbaar? Waarschijnlijk heb jij last van prestatiedruk, oftewel het perfecte recept voor teleurstellingen en stress. Niet gek als je bedenkt dat we leven in een maatschappij die gericht is op prestatie. En waarin we massaal het gevoel hebben dat we ons eigen succes of falen kunnen bepalen.

We moeten tegenwoordig zo ontiegelijk veel van de maatschappij, school, werk, ouders, vriendinnen, maar vooral van jezelf. Die druk om te presteren, komt tegenwoordig veel voor en kan leiden tot vervelende klachten, zoals overmatig perfectionisme en psychische klachten, zoals faalangst, stress, slapeloosheid, depressieve gevoelens en burn-out.

Lees ook: Meer genieten, minder moeten

Gelukkig kan het ook anders, want chillen kan je leren!

Om je goed te voelen is het belangrijk om voor jezelf te zorgen. Dat gaat niet alleen om gezonder eten en voldoende bewegen. Het gaat ook over de balans tussen ontspanning en werk, hoe je over jezelf denkt en hoe je sociale leven eruitziet. Het gaat over wie jij bent en wie je wil zijn. Om lekker in je vel te zitten, kan het helpen om te kijken naar verschillende kanten van je leven, zoals je sociale contacten, je emoties en je lichamelijke gezondheid.

Heb jij last van stress, FOMO, keuzestress of ben je bang om te falen? In tijden van nooit-goed-genoeg hebben steeds meer mensen last van prestatiedruk. Schrijf je in voor de Chill, je moet al zoveel challenge van Stichting MIND en je ontvangt over een periode van 10 dagen om de dag een e-mail met opdrachten en tips om wat relaxter door het leven te gaan.

Chill, je moet al zoveel. Meld je aan voor de challenge.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo