Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Dierenarts Daantje en de dierenambulance

Het is druk in de dierenkliniek van Daantjes vader. Tussen alle zieke en gewonde dieren door is de dierenarts op zoek naar een assistent en er komt een aanbouw met nieuwe hokken voor dieren die een nachtje moeten blijven. Daantje probeert haar vader zo min mogelijk in de weg te lopen, maar dat is nog best lastig als er helemaal niets te speuren valt!

Gelukkig is er sinds kort een dierenambulance in de regio die veel met Daantjes vader samenwerkt, en Daantje en haar beste vriend Tofu mogen regelmatig met de aardige bestuurder Karel mee op pad. Zo redden ze een egel uit een benarde situatie en halen ze een gewonde kat van een dak. Als die kat vervolgens uit de dierenkliniek gestolen wordt, gaan Daantje, Tofu en Pluis meteen op onderzoek uit. Zullen ze de dader weten te vinden?

De avonturen van dierenarts Daantje

Dierenarts Daantje en de dierenambulance is een spannende detective voor kinderen vanaf een jaar of acht. Zij kunnen het boek zelf lezen, maar om het boek voorgelezen te krijgen is natuurlijk ook heel leuk. Een kat die gestolen wordt uit de dierenkliniek? De interesse van mijn jongens is gauw gewekt. Een leuk verhaal over het mysterie van de verdwenen kat.

Lekker vlot geschreven en geen moeilijke woorden, waardoor je het wel in een keer wilt uitlezen. De vrolijke zwart-wit illustraties van Marja Meijer passen goed bij het verhaal. Ik merk dat mijn jongens boeken interessanter vinden met illustraties. Als het aan mijn zoons had gelegen, waren er nog veel meer illustraties. Eerder verscheen Dierenarts Daantje en de verbanddief, maar je hoeft dat boek niet gelezen te hebben om aan dit boek te beginnen.

Koop Dierenarts Daantje en de dierenambulance bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Dierenarts Daantje en de dierenambulance
Lizette de Koning
Uitgeverij Ploegsma
EAN 9789021683485
augustus 2022

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo