Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Natuur / Wandelen

Wandelen in de Middelwaard

Natuur is goed voor onze gezondheid. De lucht is er gezond, je gaat er vanzelf bewegen en voelt je vrijer in je hoofd. Op een vrije dag ga ik dan ook het liefst de natuur in. Samen met mijn buurvrouw besloot ik om een wandeling te maken in de Middelwaard, een natuurgebied bij de Lekbrug dat je vanaf de A2 bij Vianen ziet liggen.

Een wandelroute van 3 km

De Middelwaard ontstond als zandbank in de Lek en werd in de 19e eeuw door dammen toegevoegd aan het vasteland. In de Middelwaard ligt een grote recreatieplas en ook het oude riviergeultje de Kleine Lek. Langs de Lek liggen zandstrandjes, wilgenvloedbosjes en rietlandjes. Rond de recreatieplas is een wandelroute van 3 km uitgezet.

Onder de brug is een grote parkeerplaats (Middelwaard, Vianen, parkeerplaats nabij afslag Vianen – A2). Vanaf de parkeerplaats kun je rond de recreatieplas wandelen. Je loopt pal langs de Lek en als je geluk hebt, zie je flink wat containerschepen voorbij varen. Je loopt dit gedeelte dicht langs het water. De wandeling gaat verder door een natuurgebied waar Schotse hooglanders kunnen lopen. We zien ze in de verte lopen.

Lekker uitwaaien langs de Lek

Bij het strand staan verschillende speeltoestellen voor kinderen, zoals een klein piratenschip en een houten parcours over het water. Ik denk dat mijn jongens deze wandeling ook leuk hadden gevonden. We komen hier zeker nog eens terug. In de winterperiode zijn er geen voorzieningen, maar in de zomerperiode zijn er horeca en sanitaire voorzieningen. De Middelwaard is een heerlijke plek om lekker uit te waaien.

Lees ook: Wandelen over het Munitiepark

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo