Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Ontdek de sjamaan in jezelf

Hedendaags sjamanisme is een manier om verantwoordelijkheid te nemen voor wie je bent en wat je te bieden hebt in deze wereld. Deze zin in het boek Ontdek de sjamaan in jezelf pakte mij direct. De schrijver Ya’Acov Darling Khan nodigt je uit om kennis te maken met het hedendaagse sjamanisme. Je hoeft nergens in te geloven. Het gaat om bewustzijn, zelfkennis en het nemen van verantwoordelijkheid. Wil je meer geluk, innerlijke rust of fijnere relaties? Wil je meer (zelf)vertrouwen, meer genieten of meer ontspanning? Waar je je aandacht op richt, bepaalt hoe jij het leven ervaart.

Bewustwording en zelfinzicht

Ontdek de sjamaan in jezelf geeft mooie inzichten in de relatie met jezelf, in de relatie met anderen en je (leef)omgeving. Dit boek zet je aan het denken en kan je helpen om jezelf nog beter te leren kennen. Je wordt uitgedaagd om jezelf onder de loep te nemen en jezelf uit te dagen. De schrijver stelt je kritische vragen als: Zullen we leren om te ervaren wat het leven ons geeft of consumeren we onszelf dood? Ontdek de sjamaan in jezelf gaat in op onze moderne, materialistische wereld waarin we eenzaam zijn en een gebrek aan betekenis en zingeving ervaren.

Je kunt opstaan, dansen en trots zijn op jezelf.

Ontdek de sjamaan in jezelf verrijkt me met mooie zinnen en wijze woorden. ‘We hebben een keuze om zo goed mogelijk om te gaan met wat het leven ons geeft.’ Het gaat onder andere over het bewust aanwezig zijn, het toelaten van emoties en een vriendelijke relatie met je lichaam.

Verdieping

Ontdek de sjamaan in jezelf is een uitnodiging om jezelf nog beter te leren kennen en nog bewuster te zijn van je eigen verantwoordelijkheid. Ik meen dat iedereen baat kan hebben bij het ontdekken en beter leren kennen van zichzelf en het verdiepen van zijn bewustzijn hiervan. Als je bijvoorbeeld meer geluk in je leven wilt ervaren dan moet je daar zelf iets aan doen. Het boek bevat achtergrondinformatie, verhalen uit de praktijk en oefeningen. Na elk hoofdstuk volgt een oefening van ongeveer een kwartier. De bij de oefeningen behorende muziek is eenvoudig te downloaden. Toch heb ik deze oefeningen bewust overgeslagen, omdat ik hier niet voor open sta.

Ontdek de sjamaan in jezelf vind ik geen eenvoudig boek om te lezen, maar wel heel waardevol. Je moet er voor open staan. Misschien vind je niet alles even interessant, maar dit boek is iets voor jou als er een onaangeroerde kracht in jou zit die je wil leren gebruiken, een diepere verbondenheid wil ervaren met jezelf, de mensen om je heen en je omgeving, als je beseft dat jij een verantwoordelijkheid hebt in de toekomst van het leven op onze planeet. Onze planeet verkeert in een crisis en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Ook ben je verantwoordelijk voor je eigen levensgeluk. We hebben allemaal wel eens een slechte dag of een moeilijke ervaring, maar volgens het hedendaags sjamanisme heeft ieder van ons het in zich om lood te veranderden in goud. Ontdek de sjamaan in jezelf inspireert en geeft waardevolle zelfinzichten.

Koop Ontdek de sjamaan in jezelf via je lokale boekhandel of via Bol.com

Meer boekreviews over alles wat met gezond leven te maken heeft, vind je onder Boeken.

Ontdek de sjamaan in jezelf
Ya’Acov Darling Khan
Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044759570

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo