Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Overig

Granita met aardbei en limoen

Vooral in Italië vind je granita op de menukaart. Granita is een halfbevroren en zoet drankje bomvol vers fruit. Heerlijk verkoelend tussendoortje op een zomerse dag, maar granita wordt ook wel als tussengerecht of dessert geserveerd. De basis van granita is suikerwater, maar ik voeg liever geen suiker toe. Daarom maak ik gebruik van een suikervervanger. Granita’s heb je met slechts een paar ingrediënten in een mum van tijd zelf gemaakt. Je kunt zelf een keuze maken voor het soort fruit. Eigenlijk past alles wat je maar lekker vindt. Ik heb gekozen voor aardbeien in combinatie met limoen. Aardbeien horen niet voor niets tot de populairste en zoetste vruchten van de wereld, onder andere door de zoete geur, sappigheid en zoete smaak. De combinatie met limoen maakt dit drankje lekker fris.

Ingrediënten

Voor twee glazen heb je de volgende ingrediënten nodig:
250 gram aardbeien
2 limoenen
1el witte balsamico azijn
100 gram ijsblokjes
30 gram eye bronzer suikervervanger (Steviala)

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de Magimix Cook Expert.

Bereidingswijze

Rasp de schil van één limoen en pers de limoen uit. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Doe de ijsblokjes in de RVS kom van de Cook Expert en selecteer het blenderprogramma ‘gestampt ijs’. Dit is een automatisch programma om perfect gestampt ijs te maken. Het programma duurt een minuut, maar zet het programma halverwege stop om de overige ingrediënten toe te voegen. Houd eventueel wat limoenrasp apart voor de garnering. Vervolgens schakel je het programma weer aan. Verdeel de inhoud over de glazen en serveer de drankjes direct. Voor de garnering gebruik je een schijfje van de limoen, eventueel aardbeien en een beetje limoenrasp.

Neem een kijkje bij Food voor meer eenvoudige recepten. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo