Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Natuur / Reviews

Ontdek de Praatpaadjes

praatpaadje natuurhuisje

Ga er deze lente op uit en wandel één van de Praatpaadjes. Dit zijn wandelroutes in het bos van Hooge en Lage Vuursche. Onderweg kom je bewegwijzeringsbordjes met verschillende vragen tegen. Hiermee wordt een leuk en/of diepgaand gesprek gestimuleerd. Zo maak je verbinding met jezelf, elkaar en de natuur!

Even niet online, maar wel verbonden

We grijpen steeds meer naar onze mobiele telefoon. Zelfs in het bos lopen we met onze mobiel in de hand. Uit recent onderzoek blijkt dat een gemiddelde jongere in Nederland maar liefst zo’n vijf uur per dag aan zijn of haar smartphone besteedt. Zonder dat je er erg in hebt, weerhoudt je telefoon je best vaak van het maken van verbinding met de mensen (en de wereld) om je heen. Even een appje beantwoorden of een Instagram Story bekijken… voordat je het weet ben je alweer tien minuten aan het scrollen. Zonde, want er is buiten zoveel moois te ontdekken.

Leg je telefoon weg en ga het bos in

Met Praatpaadjes helpt Natuurhuisje i.s.m. Staatsbosbeheer families, partners en vrienden om offline te gaan en een leuk of diepgaand gesprek te hebben in de natuur. De Praatpaadjes zijn wandelingen in het bos van Hooge en Lage Vuursche waar je door verschillende vragen op bewegwijzeringsbordjes wordt gestimuleerd tot een goed gesprek. ‘Als je een tijdmachine had, waar zou je naar toe gaan?’

Vanaf 21 maart tot en met 21 juni 2024 kun je drie verschillende wandelingen maken: met je vrienden (10 km), familie (6 km) of met je partner (5 km). Het startpunt van de routes is vlakbij het Theehuis ’t Hooge Erf: Hoge Vuurseweg 11 in Lage Vuursche. Waar wacht je nog op? Leg je telefoon weg en ga het bos in!

Lees meer blogs over de natuur

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo