Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Natuur

Natuurspeeltuin De Hoef

Lekker onbezorgd buiten spelen. Op de grasheuveltjes, de skelterbaan, de trampolines, ons buitenpodium, in de zandbak met de natuurstenen en waterpompen – of help je liever in de tuin? Het kan allemaal in Natuurspeeltuin De Hoef. Met mijn schoonzus en onze kinderen sprak ik af in deze vrolijke speel- en ontmoetingsplek in de woonwijk Hoge Weide, vlakbij Leidsche Rijn Centrum.

Een speeltuin voor iedereen

We zijn er lekker vroeg bij dus kunnen de auto gelukkig nog kwijt. Mijn jongens van zes en zeven jaar kunnen lekker hun eigen gang gaan in de omheinde speeltuin van maar liefst 5000 m2. Hier kan ik ze onbezorgd de ruimte geven om vrij te ontdekken, samen te spelen, vieze voeten te krijgen en grensverleggend te spelen. Het terrein heeft één ingang en is omheind. Ik hoef niet bang te zijn dat ze er zomaar vandoor gaan. Ook voor de jongere kinderen van mijn schoonzus is er een hoop te beleven. Vooral de skelterbaan is in trek, maar ook de klim- en klautertoestellen vinden je jongens erg leuk. Er is zelfs een blotevoetenpad. Vanwege het mooie weer ging de tuinsproeiers aan en konden de jongens lekker afkoelen. Natuurspeeltuin De Hoef is een speeltuin waarin de natuur centraal staat en is zo ingericht dat alle kinderen, met of zonder lichamelijke beperking, er kunnen spelen.

Zo gezond mogelijk

Terwijl de kinderen lekker buiten spelen, kletsen mijn schoonzus en ik bij op het terras van speeltuinpaviljoen ’t Hoefijzer. De keuken is een gedeelte van de ochtend en middag geopend. Je kunt diverse warme en koude dranken bestellen en in de zomer ijsjes van Boerderijs. Het menu wisselt regelmatig en er zijn verschillende snacks, fruit, gebak en soep verkrijgbaar. De prijs is super schappelijk en wat ik super vind, is dat ze zich inzetten om een zo gezond mogelijk menu aan te bieden. Het hele jaar worden er ook leuke activiteiten georganiseerd waarin de natuur centraal staat, maar het is ook mogelijk om hier je kinderfeestje te vieren. Natuurspeeltuin De Hoef is een heerlijke plek voor kinderen om het hele jaar door in de natuur te spelen.

Lees ook: Maïsdoolhof De Meern

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo