Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids

Maïsdoolhof De Meern

Verdwalen tussen metershoog maïs

Het Maisdoolhof in De Meern is een leuk uitje vlakbij Utrecht waar je je met gemak een ochtend of middag kunt vermaken. Ga de uitdaging aan om zo snel mogelijk de uitgang van het boerendoolhof te vinden. Het vinden van de uitgang is al een uitdaging op zich, maar lukt het je ook de kluis te kraken…? Terwijl je door het maïs dwaalt, kun je ook een puzzel oplossen door vragen te beantwoorden. Deze vragen vind je bij de gele vlaggen in het maïsveld. Met de juiste code kun je bij de uitgang van het doolhof de kluis openen waar iets lekkers in zit.

Dwalen of verdwalen in het maïsdoolhof

Onze auto parkeren we gratis op de carpool van De Meern Zuid naast de wegrestaurants. Vanaf hier loop je zo het weiland in. Voor 4 euro per persoon krijgen we toegang tot het doolhof. Het is maar goed dat we rekening hebben gehouden met onze kleding en schoenen. We hebben nog maar een paar stappen in het doolhof gezet of mijn oudste zoon valt midden in de blubber en zit van onder tot boven onder. Het heeft de afgelopen dagen geregend en het begin van het doolhof is nog modderig.

Het doolhof is groter dan verwacht en bestaat uit paadjes door de metershoge mais, sommige leiden naar de uitgang, sommige niet, het is aan jou om opzoek te gaan naar de code en naar de uitgang natuurlijk. Je kunt niet echt verdwalen, maar sommige paden lopen dood. Onderweg beantwoorden we de vragen voor het kraken van de kluis en betreden we de uitkijktoren. Vanaf hier kun je even spieken welke kant je precies op moet gaan. Gemiddeld ben je zo’n driekwartier aan het verdwalen.

Met een beetje hulp is het ons gelukt om de kluis te kraken en krijgen de jongens iets lekkers. Naast het maïsdoolhof is er nog veel meer te doen. Zo vind je er een speelweide met kalfjes en diverse speelmogelijkheden. Neem bijvoorbeeld een duik in het maïszwembad, ga lekker schommelen of neem plaats aan één van de picknicktafels. Ook is er een waterbaan, maar mijn jongens renden meteen naar het rodeostier om eindeloos op te klimmen. Je kunt er wat gekoelde drankjes en snacks bestellen of natuurlijk zelf een picknickkleedje meenemen. Het maïsdoolhof is een leuk uitje voor het hele gezin!

Goed om te weten

Het is aan te raden om oude schoenen of laarzen aan te trekken. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het weer.
Er zijn geen mogelijkheden om met een pinpas of een creditcard te betalen.
Het maïsdoolhof is een seizoensactiviteit (juli tot en met oktober).
Neem een kijkje op de website voor meer informatie over openingstijden et cetera.

Meer kindvriendelijke hotspots en leuke kinderboeken vind je bij Kids.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo