Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Lijf, brein en slijm

lijf brein en slijm

Het kinderboek Lijf, brein en slijm is een actueel en informatief boek, barstensvol supergrappige feitjes en quizjes. De meest weerzinwekkende weetjes zijn natuurlijk het leukst. Wist je dat je huid meer dan 1.000 bacteriën huisvest? En dat je met je spuug wel twee badkuipen per jaar kunt vullen? Een must voor elk kind vanaf acht jaar!

Barstensvol supergrappige weetjes

In het hilarische en wetenschappelijk verantwoorde boek Lijf, brein en slijm leer je alles over scheten, weetjes over teennagels en nog veel meer. Mijn jongens vinden alles over lichamen super interessant. Ze stellen er veel vragen over. Met dit boek worden ze op hun wenken gediend, want het zit vol interessante, vieze en grappige weetjes. Het is ook een leerzaam boek, want de wetenschap wordt uitgelegd op een manier die kinderen begrijpen. De schrijfstijl heeft een beetje een komische toon.

Deze informatie is echt walgelijk

Lijf, brein en slijm is geen boek die je van het begin tot het eind hoeft te lezen. Aan de hand van de 12 hoofdstukken kun je de onderwerpen kiezen waar jouw interesse naar uitgaat. Er zijn veel details toegevoegd en natuurlijk vonden mijn jongens de afbeeldingen leuk. Om je opgedane kennis te checken, vind je af en toe een quiz tussendoor, zoals: ‘Welke van onderstaande weetjes zijn juist?’ Dit leuke boek over het menselijk lichaam raad ik aan voor thuis én op school.

Lijf, brein en slijm | Dr. Paul Ian Cross | Uitgeverij De Fontein | 2023

Meer kinderboeken

Als er 100 mensen op de wereld waren
Ondertussen op aarde
De hele zwik en ik

Volg je mij al op Instagram?

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo