Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk

Tips om je vakantiegevoel vast te houden

oostenrijks huis in de bergen

Na een heerlijke vakantie in de Oostenrijkse Alpen is het weer wennen om dagenlang achter mijn bureau te zitten. En als ook mijn kinderen weer naar school gaan, is het zoeken naar een nieuw ritme. Er moeten weer boodschappenlijstjes komen, broodtrommels worden gevuld en vergeet vooral de gymspullen niet mee te geven. Alles draait weer om planning en tijd. De agenda stroomt weer vol met alle afspraken van het werk, gezin, sport en vrienden. Voordat je het weet, zit je weer in de sleur. In deze blog deel ik hoe ik het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthoud.

Lees hier over onze heerlijke vakantie in Salzburger Lungau

Vakantie geeft een gevoel van ontspanning en vrijheid

In de vakantie raak ik het besef van dagen kwijt en beleef ik volop nieuwe avonturen. Het gevoel van ontspanning, rust en vrijheid wil ik graag zo lang beleven. In de Oostenrijkse alpen hebben we genoten van de prachtige omgeving en zijn we hele dagen buiten geweest. We hebben veel avonturen beleefd en onze grenzen verlegd met pittige hikes, raften en meer. Het was ontspannen en relaxt. Even geen verantwoordelijkheden, werktijden, sportklasjes en andere dagelijkse beslommeringen. Zo wil ik mij iedere dag wel voelen, maar ja. Altijd maar op vakantie zijn, is nou eenmaal geen optie.

Een goed begin is het halve werk

Tot op het laatste moment werken om vervolgens met de auto naar onze vakantiebestemming te racen, doe ik niet meer. Ik neem de tijd om mijn werk goed af te ronden en de koffers te pakken. Door mijn taken tijdelijk over te dragen aan collega’s, mijn mailbox te voorzien van een afwezigheidsbericht en de agenda op mijn eerste werkdag te blokken bespaar ik mijzelf veel werk bij terugkomst. Bovendien ga ik ontspannen op vakantie!

Tips om het vakantiegevoel vast te houden

Na het einde van de vakantie riep de plicht weer. Mijn eerste werkdag begon ik met frisse tegenzin. Maar ik was al gauw positief gestemd toen ik zag dat mijn mailbox niet was ontploft. Mijn collega’s hadden de lopende werkzaamheden goed opgepakt dus ik kon vrijwel met een schone lei beginnen. Op mijn desktop zet ik een vakantiefoto. Bij het zien van de foto komen er mooie herinneringen boven en komt dat fijne vakantie gevoel weer even naar boven.

Als de kinderen eindelijk op bed liggen na een lange werkdag dan vind ik het heerlijk om lekker te gaan Netflixen. Maar na de vakantie heb ik mij voorgenomen om minder tijd achter een beeldscherm door te brengen. Het is heerlijk om buiten in de tuin te zitten met een boek of een wandeling te maken.

De afspraken en verplichtingen barsten los na de vakantie. Om de rust te bewaken, blok ik dagen/avonden in mijn agenda. Zo voorkom ik dat er teveel op mij af komt en tijd heb voor mezelf.

Op de vakantie hebben we heerlijk gegeten. Alleen al als ik er aan denk dan begin ik spontaan te watertanden. Een leuke tip is om een avondje te plannen waarin je kookt wat je op vakantie ook hebt gegeten. Dat wordt genieten en brengt vast weer mooie herinneringen naar boven.

Van onze vakanties heb ik korte video’s gemaakt. Voor de kinderen maak ik een fotoboek. Dat vind ik een mooie tastbare herinnering aan de vakantie. Ik vind het zo’n fijn moment om dan de fotoboeken erbij te pakken en met elkaar herinneringen op te halen. Het brengt dat vakantiegevoel echt even terug.

Heb jij meer tips om het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden?
Laat het mij weten in een reactie op deze blog!

SHARE: 

GERELATEERD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo