Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Events / Overig / Reviews / Sport

MTB training in de bossen van Austerlitz

Lucky me, want ik mocht deelnemen aan een MTB training van Dutch Outdoors in samenwerking met Anita Nederland. Een volle ochtend crossen door de bossen onder begeleiding van MTB instructeur en oud topsportster Janine Vermeulen. Alweer bijna een jaar geleden had ik mijn eerste kennismaking met mountainbiken. Ik was op slag verliefd op deze sport. Midden in de natuur en opgaan in het moment, enkel bezig met de volgende bocht. Je krijgt er mentaal een enorme boost van.

Let’s go outside

We verzamelen bij het Beauforthuis in Zeist. Aan de overkant van de weg kun je makkelijk parkeren en vanaf hier fiets je zo de bossen in. Hier vind je fantastische mountainbikeroutes waaronder ook speciale kinderparcours. Als ik aankom, staan Janine en Stans me al op te wachten. Al gauw zijn we compleet en sluiten Marjon van Anita Nederland en fotografe Janneke aan. We beginnen op een grasveld met wat technische oefeningen om de juiste houding aan te nemen op de mountainbike. Met de tips van Janine voelt het al snel vertrouwd en gaan we het parcours op.

De omgeving is prachtig en ik geniet intens van het trappen over de hobbelige paden. Je komt zo echt dichter bij de natuur en ik krijg er energie van. Ik hoor de vogeltjes fluiten, terwijl ik mezelf met een glimlach van oor tot oor uitdaag om nét iets harder door de bocht te sjezen. Mountainbiken is avontuurlijk en mijn zelfvertrouwen voel ik groeien. Ik voel me gewoon hartstikke ‘badass’ op een mountainbike. Net buiten spelen toch? zei Janine. En zo voelt het ook. Ik geniet, maar vergis je niet, het is een killer workout. Je bent niet zomaar aan het trappen, maar je gebruikt je hele lichaam en bouwt aan kracht, doorzettingsvermogen, techniek én coördinatie.

Een MTB training is oprecht aan te raden voordat je op eigen houtje een track doet. Het is zo fijn om eerst te trainen met een ervaren instructeur die je de juiste techniek leert zodat je zeker op de fiets zit. Na de les van Janine ga je vol vertrouwen de trails op. Dansen op de pedalen en in een lekkere flow komen. Ik weet het zeker, je gaat het mountainbiken zo leuk vinden!

Meer weten over Dutch Outdoors? Neem een kijkje op de website van Dutchoutdoors.nl

Anita’s sport events

‘Toffe outfits dames’ wordt ons toegeroepen als we van de ene naar de andere track fietsen. Tijdens de MTB training droeg ik de toffe sport tights massage in panterprint. Niet alleen de print vind ik fantastisch, maar de pasvorm is echt subliem. Direct voelt de sportbroek aan als een tweede huid. De 3D-noppenstructuur stof zorgt voor een constante, verstevigende beenmassage die de doorbloeding stimuleert. Het resultaat: een groter uithoudingsvermogen, ontlasting van de spieren en mindere kans op letsel en kortere regeneratietijden.

‘Ik vind hem zo fijn, ik kan er wel in wonen‘ zeg ik tegen Marjon. Dat gebeurt ook, zegt ze vervolgens, het is niet alleen tijdens je workout een echte blikvanger, maar deze tights wordt ook vaak casual gedragen. Misschien is Anita je beter bekent als specialist in hoogwaardige lingerie en badmode, maar het kan niet anders dan dat de sportswear een booming business wordt. Anita Nederland organiseerde de afgelopen jaren veel sportieve events om onder andere hun nieuwe sportswear in de spotlights te zetten. Vanwege corona vonden er nu een aantal mini events plaats. Nog steeds kijk ik met veel plezier terug op deze leuke en sportieve ochtend. Ik ben weer een fantastische ervaring rijker!

Meer must-sees, do’s & meer in de provincie Utrecht

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Janneke Poort @sjansarazzi

Volg je mij al op Instagram?

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo