Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Wandelen

Uiltjespad Maximapark

Het Maximapark in Leidsche Rijn heeft speciaal voor kinderen een speurtocht uitgezet die een trip naar het park net iets avontuurlijker maakt: het Uiltjespad. We komen regelmatig in het Maximapark om te spelen bij de Bosspeeltuin, lekker te steppen en te skaten of te genieten op het terras van restaurant Anafora. Door deze speurtocht ontdekten we weer een heel ander gedeelte van dit prachtige park. We waren hier nog niet eerder geweest, maar het is zeker de moeite waard.

Max de Uil

Het Uiltjespad is een leuke speurtocht voor kinderen met vragen en spelletjes over de natuur in het Máximapark. De speurtocht is gratis en elk seizoen zijn er weer nieuwe vragen en spelletjes. Op de website Maximapark.nl kun je de (lente)route met vragen en spelletjes downloaden. De routes kennen diverse afstanden van 800 meter tot 2 kilometer, zodat het voor elke leeftijd leuk is om te doen. De speurtocht begint bij de hoofdingang van het park (tegenover Utrechtseweg 4). Hier kun je gratis parkeren. Bij de ingang van het park ‘de Binnenhof’ zien we meteen een grote houten uil staan. De jongens sprinten direct het park in om de volgende uil te zoeken. Bij elk kruispunt staat een bord van staal met een uil erop. Max de Uil wijst ons de weg met zijn vleugels. De wegwijzers zijn duidelijk en op elk kruispunt te vinden. Verdwalen is geen optie.

Bij uiltje 2 komen we kijkkelders tegen. De jongens stuiteren om als eerste te kijken wat voor voorwerpen ze zien. We vervolgen onze weg. Tijd voor de vragen en spelletjes nemen de jongens overigens niet. Alleen al het zoeken naar de volgende uil vinden ze al geweldig. De route door het park is afwisselend. De paden zijn grotendeels verhard, maar er zijn paadjes over gras of houtsnippers te nemen die het wat spannender maken. Mocht je met een kinderwagen op pad zijn dan kun je hier overigens makkelijk omheen of naast lopen.

Onderweg is er genoeg te zien, zoals een boerderij met geitjes, cavia’s en pony’s. Na de Vlinderhof waar je prachtige bloemen en planten kunt bekijken, wijken we iets van onze route af. De jongens hebben namelijk het pontje Vikingrijn gespot en natuurlijk moeten we even naar de overkant varen. Op de terugweg nemen we nog andere personen mee. Na dit avontuur wandelen we verder over onverhard terrein.

Bosspeeltuin

Dan krijgen mijn jongens de Bosspeeltuin in het vizier. Een leuke speeltuin met diverse houten klim- en klauterpaden, schommels en gewoon lekker kliederen met water en zand is ook een optie. Mogen we spelen, mama? Uiteraard gaan we even spelen, klimmen en klauteren. De jongens rennen meteen naar het achterste gedeelte van het park waar ze van de hoogste glijbanen naar beneden sjezen. Ook klimmen we nog even naar het hoogste punt van het Observatorium. Hier heb je een mooi uitzicht over het Maximapark. Deze stalen toren is 15 meter hoog en opgebouwd uit aan elkaar geschakelde cirkelvormen. Dit maakt een ‘eindeloze’ wandeling mogelijk.

Niets voor niets komen wij graag in het Maximapark. Maar ook als je van verder weg komt, is het zeker de moeite waard! Handig om te weten: Er zijn tijdelijke toiletten in de Bosspeeltuin. Reservekleding is handig in verband met het speelwater in de Bosspeeltuin. Bij de in- en uitgang van de Bosspeeltuin vind je Parkrestaurant Anafora waar je (behalve in coronatijd) heerlijk op het terras kunt zitten. Momenteel is het restaurant open voor take away.

Wandelen saai? Niet als je op pad gaat met Max de Uil.

Neem een kijkje bij Kids voor meer kindvriendelijke hotspots, toffe producten en leuke kinderboeken.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo