Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Sapkuur Gentle van Sapmeesters

Met een driedaagse sapkuur van Sapmeesters gaf ik mezelf een kickstart na de zomervakantie en een boost voor mijn gezondheid. De sapkuur deed ik niet met het oog op gewichtsverlies, maar voor een fitter en energieker gevoel en een boost voor mijn immuunsysteem. Maar natuurlijk is het mooi meegenomen om een extra kilo af te vallen. Gedurende drie dagen voedde ik mijn lichaam met sappen van gezonde groente- en fruitsoorten. De stap naar drie dagen alleen maar sap vond ik nogal groot. Daarom koos ik voor de sapkuur “Gentle” waarbij je ook diverse verantwoordelijke tussendoortjes en heerlijke soepen mag eten. Zo hoefde ik niet alleen maar sap te drinken.

Lekker vers en gezond

Sapmeesters heeft een passie voor puur sap. Je ontvangt dan ook geen sapjes die een maand houdbaar zijn. De sappen zijn vers van de pers zonder toevoegingen. De sappen zijn na ontvangst een paar dagen houdbaar. Je kunt ook kiezen voor ingevroren sappen, dan kun je ze thuis meteen weer in je vriezer stoppen en langer bewaren. Op de dop van de sapflessen zit een sticker met de houdbaarheidsdatum De sappen worden thuisbezorgd op de datum die je zelf hebt gekozen. Meestal ’s avonds, zo kun je de volgende dag meteen aan je sapkuur beginnen.

Het valt me meteen op hoe compleet de sapkuur van Sapmeesters is. Aan alles is gedacht. Ik ontvang niet alleen de sapjes, maar ook verantwoorde tussendoortjes, healthshots, supplementen en een flyer met menu. Voor de reuze trek kun je zelfs haverzemelen of lijnzaad toevoegen aan je sap of een soepje maken van de bijgeleverde bouillonpoeder.

Op de flyer staat duidelijk beschreven hoe de kuur in zijn werk gaat, welke sapjes je op welk moment mag nuttigen en wat je erbij kunt drinken. Op het menu van de sapkuur zijn de sappen genummerd en die komen overeen met de nummers op de sapflessen. Je kunt bijna niet fout grijpen. Ook geeft Sapmeesters je nog extra tips als je trek houdt. Je kunt dan bijvoorbeeld een stukje komkommer of appel eten.

Dag 1

Op het menu van dag één staan de volgende sappen en soep: Cotton Candy, Heart Beet, Ruby Rhubarb en Coco Carrot soep. Alleen deze namen vind ik al fantastisch. De sappen zien er mooi, stevig en divers uit. Vanwege de verschillende kleuren moet ik meteen aan de kleuren van de regenboog denken. Voor de sap begin ik met een citroen shot met lauwwarm water en drink het rustig op om mijn lichaam voor te bereiden op het sapvasten. Niet heel lekker, maar ook niet vies. Gewoon iets wat erbij hoort en dat je daarom opdrinkt. Niet te lang over nadenken.

Ter aanvulling op de sapkuur neem ik ook supplementen: multivitamine, visolie, probiotica en psylliumvezels. De supplementen zijn per dag verpakt. Sapmeesters maakt het je zo heel makkelijk. Na het citroenshot en de sap heb ik een vol gevoel. Alsof ik een stevige maaltijd op heb. Dit gevoel houdt aan totdat het tijd is voor de lunch break. Precies op tijd, want ik begon net trek te krijgen. De Heart Beet sap is wat steviger en de smaak van rode biet komt sterk naar voren. Einde van de middag is het alweer tijd voor mijn volgende sap. Het sapje heb ik meegenomen naar de speeltuin. Terwijl de kinderen zich uitleven, geniet ik op een bankje van mijn sapje met de zon in mijn gezicht. De dag sluit ik af met een heerlijke kokos wortel soep. ’s Avonds op de bank heb ik natuurlijk zin om te snaaien, maar het is meer gewoonte dan dat ik trek heb. Ik doe het niet.

Dag 2

De dag begint meteen goed met de sap Cocolicious, want ik ben stapelgek op kokos. De sap voor de lunch gaat mee naar mijn werk. Daar zet ik het in de koelkast en rond lunchtijd staat me weer een een heerlijk sapje te wachten. Een collega trakteert vanwege zijn verjaardag, maar het kost me geen moeite om het lekkers af te slaan. Als tussendoortjes eet ik een heerlijke dadelbal van “Oh my raw ball” na mijn ontbijt en de nootjes van “Bites we love” aan het einde van de middag. Sapmeesters raadt het aan om te blijven bewegen tijdens de sapkuur, maar ook goed naar je lichaam te luisteren. Zware of intensieve sporten kunnen tijdens de kuur te zwaar zijn vanwege het aantal calorieën dat je binnenkrijgt.

Dag 3

Ik heb me laten vertellen dat de laatste dag het zwaarst is. Nou, het is me alles meegevallen. Ik begon de dag met een kort rondje hardlopen om daarna te genieten van mijn laatste sapkuur ontbijt: Cinnabomb. De afgelopen dagen zijn voorbij gevlogen. De sappen waren allemaal heel verschillend en veelzijdig aan groente en fruit. Ik vond ze heel smaakvol. Van de 9 sappen vond ik er slechts één sapje minder lekker. Zeker de toevoeging van kruiden in de sappen als basilicum en munt vond ik heerlijk. Ik heb zeker een paar favoriete sapjes, maar je weet wat ze zeggen: over smaak valt niet te twisten. Niet iedereen vindt hetzelfde lekker. Mijn favoriete sap was een sap van sinaasappel, appel, andijvie, rabarber en basilicum, een frisse smaakexplosie.

Deze sapkuur “Gentle” is , zoals de naam doet vermoeden, een fijne kennismaking met sapvasten. De sappen zijn lekker vol en voedend. Met de tussendoortjes vond ik deze kuur een ideale manier om uit te proberen hoe sapvasten me bevalt. Heb je nog niet eerder een sapkuur gedaan? Probeer eerst eens met sapjes te ontbijten en kijken hoe dat je bevalt. ’s Avonds lekkere trek? Poets eerder je tanden of duik op tijd je bed in.

De sapkuur van Sapmeesters is heel compleet met alles erop en eraan. Ik heb geen honger gehad, want de sappen vullen goed. Wel lekkere trek, maar dat heb ik eigenlijk altijd wel. Ik kreeg wel behoefte om te kauwen, vooral op dag drie. Niet zo gek natuurlijk, want dat ben ik immers gewend. De tussendoortjes vond ik dan ook heel fijn en de nootjes aan het einde van de middag vond ik net een traktatie. Deze sapkuur Gentle was prima te combineren met mijn gezin, werk en lichte inspanning. De sapkuur heeft gezorgd voor een schoon gevoel en nieuwe energie. Kortom: voor herhaling vatbaar!

Ben je benieuwd wat er verder bij mij op het menu staat? Neem een kijkje in mijn eetdagboek.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo