Zoeken...
TOP
Food Gezondheid Leefstijl Overig

Een bruisend Dry January met SodaStream

Tienduizenden Nederlanders doen ieder jaar mee met Dry January. Het doel is om een maand geen alcohol te drinken om te kijken wat het met je doet. Bruiswatermerk SodaStream motiveert iedereen die deze mooie uitdaging aangaat met tips en recepten. Vergeet even je favoriete prosecco, de lekkerste bubbels maak je gewoon zelf! Van de deelnemers die zich vorig jaar op IkPas.nl inschreven voelde ruim twee derde zich mentaal en fysiek fitter na een maand geen alcohol. Ruim 55% sliep beter en 32% verloor ook nog eens gewicht. Voldoende redenen om ook mee te doen dit jaar.

Tip 1 – Vind een alternatief

Tip nummer één van Harvard Health is om een alternatief te vinden voor je favoriete drankje. Met een SodaStream bruiswaterapparaat maak je in een handomdraai lekkere mocktails. Dat biedt meerdere voordelen: je gebruikt caloriearm bruiswater als toevoeging en je bespaart bovendien plastic afval. Hieronder enkele inspirerende recepten.

Tip 2 – Doe het samen en zoek steun

Net zoals met sporten en diëten helpt het als je het samen doet en elkaar kan motiveren. Daag ook je vrienden en familie uit en schrijf je in op IkPas.nl, dan heb je een stok achter de deur. Laat mensen om je heen ook weten dat je meedoet aan Dry January, zodat ze er rekening mee kunnen houden.

Tip 3 – Voorkom lastige situaties

Haal geen alcohol in huis en als je bij iemand uitgenodigd bent, neem dan je eigen drankje mee. Zo kun je bijvoorbeeld thuis al een fles bruiswater maken voor ‘on the go’.

Tip 4 – Tel uit je winst

Heb je een moeilijk moment? Ga dan even rekenen; hoeveel euro bespaar je deze maand? Vast voldoende om jezelf te belonen met een mooi cadeau. Een andere mooie rekensom is het aantal calorieën dat je bespaart. Een glaasje wijn of bier bevat al snel 100 calorieën dus je werkt ook nog eens aan je beach body!

Tip 5 –  Don’t worry, be happy

Begin Dry January niet met jezelf te vertellen met wat je niet mag maar wat je wel wil. Dus in plaats van te zeggen ‘ik mag geen alcohol’, zeg je: ‘ik ga mezelf fitter voelen’. Op de website IkPas.nl is bovendien ook te lezen dat het kan gebeuren dat je een keer de fout ingaat. Helemaal niet erg, gewoon doorgaan met je goede gewoonte en de draad weer oppakken.

Afbeelding en tekst: SodaStream

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit