Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Producten / Reviews

Een ergonomische werkplek

Thuiswerken is het nieuwe normaal voor mij. Mijn werkgever heeft al aangegeven dat, als de corona maatregelen versoepelen, ik vanuit huis blijf werken. De combinatie van werken op kantoor en een werkplek thuis lijkt me ideaal. Best of both worlds, zeg maar. Mijn werkomgeving vind ik misschien nog wel belangrijker dan de inhoud van mijn werk. We besteden immers een groot deel van onze tijd aan werken en een prettige werkomgeving draagt bij aan je gezondheid. Het gaat dan niet alleen om een fijne plek met veel buitenlicht, maar ook een ergonomische werkplek. Heb jij wel eens stil gestaan bij je werkomgeving en werkhouding?

Een ergonomische werkplek zorgt ervoor dat je in de juiste lichaamshouding werkt. Bij een zittend beroep achter de computer kun je denken aan een tafel, stoel, beeldscherm, toetsenbord en muis, maar ook indien nodig, een voetensteun en laptophouder. Ergonomische producten zijn handige hulpmiddelen die zorgen voor het verbeteren van je lichaamshouding en daarmee je comfort bevorderen. En als je lekker zit dan draagt dat natuurlijk ook bij aan de efficiëntie van je werk.

Laptop op de keukentafel

Net als veel mensen werk ik thuis graag aan onze keukentafel. Het is een centrale plek in huis waar ik me prettig voel. Maar de eettafel is niet in hoogte verstelbaar en ik heb geen verstelbare bureaustoel. Mijn huidige werkplek scoort dan ook niet hoog als ergonomische werkplek. Om eerlijk te zijn, zit ik niet altijd even comfortabel en krijg ik wel eens last van mijn rug, nek en schouders. Om minder snel fysieke klachten te ontwikkelen en effectiever te werken, ga ik op zoek naar hulpmiddelen om mijn werkplek ergonomischer te maken.

Handige hulpmiddelen

Met lange werkdagen achter het scherm kun je last krijgen van klachten aan je hand, pols, arm, schouder of nek. Zelf merk ik wel eens klachten als ik vaak moet klikken met de muis. Met een standaardmuis buig je vaak je hand aan de pols omhoog en druk je je pols op tafel. Dit kan leiden tot druk op de carpale tunnel, een kwetsbare plek van de pols. Een ergonomisch ontworpen muis en toetsenbord zorgen voor een natuurlijkere houding van je handen en helpen zo om je pols recht te houden. De producten en oplossingen van Logitech Ergo zijn ontwikkeld op basis van criteria die zijn vastgesteld door toonaangevende ergonomen, voor een betere lichaamshouding, minder spierspanning en meer comfort. Zo kunnen deze producten een positieve bijdrage leveren aan je werkhouding.

De natuurlijke handdrukpositie

Laat je niet misleiden door de looks van de ergonomische muis. Ja, de muis ziet er anders uit dan dat je gewend bent als je gebruik maakt van een traditionele muis. Een traditionele muis is plat, maar dit apparaat heeft meer een ‘hand shake’ model waarbij je je hand houdt in de positie van een handdruk. Het materiaal van de ergonomische muis voelt goed aan en wat mij direct opvalt, is dat je de ergonomische muis nauwelijks hoeft in te knijpen om te besturen. De natuurlijke handdrukpositie van de MX Vertical vermindert volgens Logitech de druk op de pols en de spierbelasting van de onderarm met 10% in verhouding tot een traditionele muis. Zo belast je je spieren minder en heb je een betere polshouding.

Bestel de Logitech MX Vertical eenvoudig via Bol.com

Natuurlijk en beter typen

Ook met een ergonomisch toetsenbord kun je je natuurlijke typhouding verbeteren en je spieren minder belasten. Het ERGO K860 toetsenbord van Logitech is een goed alternatief voor het traditionele toetsenbord. Dit ergonomische toetsenbord heeft een gebogen ontwerp en een apart gedeelte voor de link- en rechterhand. Het lijkt een beetje alsof het toetsenbord in twee delen is gesplitst. De houding van je handen is even wennen als je een traditioneel toetsenbord gewend bent. Maar al gauw merk je dat je vingers geen overbodige bewegingen hoeven te maken. Bovendien nemen je armen en polsen een betere houding aan doordat het bord in een hoek naar achteren loopt. Zo voorkom je kramp en klachten aan je gewrichten en kun je comfortabeler werken.

Bestel het ERGO K860 toetsenbord van Logitech eenvoudig via Bol.com

Zorg goed voor jezelf

Het blijft voor velen een uitdaging om thuis productief en gezond te blijven. Op de website Logitechergocheck.nl kun je checken of jij de juiste toetsenbord- en muiscombinatie in huis hebt om comfortabel, effectief en klachtenvrij te werken. Een ergonomische werkplek bevordert de mentale en fysieke gezondheid van je lichaam. Zittend werken is belastend voor je lichaam en daarom zijn onder andere een juiste houding en de juiste producten van belang. Ook als je thuiswerkt, is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Doe de Logitech ergo check en maak kans op de perfecte ergonomische setup voor jou!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo