Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Natuur / Reviews / Wandelen

Lusthof De Haeck

Lusthof de Haeck

Mijn ouders noemde het sprookjesachtige bosgebied Lusthof de Haeck bij de Nieuwkoopse Plassen vroeger het Landgoed van Kapitein Haak. Dit maakte de wandeling extra spannend, want je zou maar oog in oog komen te staan met een piraat. In de herfst is Lusthof de Haeck één groot paddenstoelenparadijs. Er groeien hier ontzettend veel paddenstoelen in alle soorten, maten, kleuren en vormen.

Lees ook: IVN #2uurnatuur challenge 2021

Verborgen parel in het Groene Hart

De wandelroute is zo’n 2 kilometer en geschikt voor kleine kinderen. Via een smal kronkelend bospaadje loop je langs het water, bomen en kleurrijk mos. Het is sprookjesachtig, zelfs in de regen. Onderweg maak je kennis met een aantal paddenstoelensoorten die in dit bosgebied groeien. Blijf wel op het wandelpad, want anders heb je kans dat je natte voeten krijgt. Aan de rand van het natuurgebied staat een uitkijktoren van maar liefst vier meter hoog. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de rietlanden van de Nieuwkoopse Plassen. Tijdens de wandeling kom je veel mooi doorkijkjes tegen met mooi uitzicht over het water en het bos. Onze jongens vonden de bruggetjes extra leuk. Lusthof de Haeck vind ik echt een verborgen parel in het Groene Hart. Wat mij betreft echt een bezoekje waard.

Natuurgebied Lusthof De Haeck, Hollandsekade 23A, 3651 LS Woerdense Verlaat, Nieuwkoop. Houd het adres Hollandsekade 23 in Woerdense Verlaat aan voor de navigatie. Je kunt het startpunt alleen via de Meije, de Oude Meije of de Bosweg bereiken.

Lees meer over de paddenstoelenroute van Lusthof de Haeck op Natuurmomumenten.nl

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo