Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Groen in huis

jngl

“Welkom in de jungle.” Onze woonkamer heb ik omgetoverd tot een groene oase. Niet alleen ruilde ik onze suffe grijze gordijnen in voor een hippe stof met jungleprint, maar we verrijkten ons huis met veel groen. Onze keuze voor witte muren was een veilige keuze, maar ook een saaie bedoeling. Zeker als je ook nog witte kasten hebt staan en planten ver te zoeken zijn. Dit moet toch anders kunnen, dacht ik. Ik ben graag buiten in de natuur dus waarom haal ik de natuur niet naar binnen? Behalve de kerstboom hadden we weinig groen in huis. En nu de kerstboom weer weg is, is het meteen weer een kale bedoeling. Ik heb geen groene vingers en dacht dat het in leven houden van planten moeilijk zou zijn. Ook het belang van planten had ik onderschat. Planten zuiveren de lucht en zorgen voor zuurstof. Bovendien heeft de kleur groen een ontspannende werking én zorgt groen ook voor sfeer in huis. Meer dan voldoende redenen om groen in huis te halen.

Bonsai

Maar welke kamerplant past bij mij, mijn interieur en heeft weinig onderhoud nodig? Als ik het doe, doe ik het goed. Daarom kies ik niet voor een klein plantje in de vensterbank, maar kies ik juist voor diverse (grote) kamerplanten die een statement maken. Een plant, eigenlijk klein boompje, die ik altijd bijzonder heb gevonden is de Ficus Ginseng Bonsai. De Bonsai Ficus heeft mooie groene bladeren en is een echte binnenplant. Met kronkelende wortels en aparte vormen is het een ware eyecatcher in huis. De Ficus behoort tot dan ook niet voor niets tot de populairste groene kamerplanten van Nederland. Het boompje brengt een oosters gevoel met zich mee. Alleen al door er naar te kijken, krijg ik een fijn gevoel.

Haal de natuur naar binnen

“Zo, er komen steeds meer planten bij.” was de reactie van familie toen ze bij ons thuis kwamen met de feestdagen. Goed gezien, want inmiddels hebben we aardig wat kamerplanten en -bomen verzameld in huis. Bij binnenkomst in de gang, in de woonkamer, keuken, maar bijvoorbeeld ook in de badkamer. Het geeft je interieur zoveel sfeer. Daarnaast vind ik het er fris uitzien en zorgt het bij mij voor een fijn gevoel van rust. Mijn angst voor het in leven houden van planten was onterecht. Ook zonder groene vingers groeit mijn jungle al een paar maanden en houd ik de boel in leven. Het is iedere keer weer heerlijk thuiskomen in mijn eigen jungle. Ik kan oprecht zeggen: groen maakt gelukkig!

Wil je weten waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo