Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Ontbijt / Overig / Tussendoortjes

Kwarktaart met aardbei

Voor mij is het al aftellen naar het aardbeien seizoen. Als ik iets lekker vindt, dan is het aardbeien. De aardbei is niet voor niets een populaire fruitsoort in Nederland. Ze bevatten weinig calorieën, veel vitamine C en de vrucht draagt bij aan de inname van foliumzuur. Maar boven alles zijn ze heerlijk zoet en sappig. Mijn kinderen zijn er ook dol op. Deze kwarktaart is dan ook een succesnummer bij ons thuis.

Ingrediënten

Voor de bodem heb je de volgende ingrediënten nodig:
120 gram dadels (ongepit)
70 gram muesli choco en noten van Tastybasics
40 gram havermout
1el kokosolie (gesmolten)

Kwarklaag
Voor de kwarklaag heb je nodig:
500 gram magere kwark aardbei
5 gelatineblaadjes

Topping
Voor de topping van de kwarktaart met aardbei heb je nodig:
verse aardbeien
1 zakje taartgelei taartina
200 ml water

Bereidingswijze

Voor de kwarktaart met aardbei maakte ik gebruik van een springvorm van 22 centimeter. De dadels week je circa tien minuten in heet water. De dadels, muesli, havermout en gesmolten kokosolie meng je in een kom en kneed je tot een vast mengsel. Vervolgens verdeel je dit mengsel over de bodem van de met bakpapier bedekte springvorm. Zet de springvorm daarna in de koelkast.

Doe de vijf gelatineblaadjes in koud water. Vervolgens schep je een paar eetlepels kwark in een pannetje samen met de gelatineblaadjes (zonder het water) en verwarm je dit al roerend tot de gelatine is opgelost. Vervolgens voeg je dit toe aan de aardbeienkwark. Dit mengsel verdeel je over de bodem van de taart en zet je in de koelkast.

De kwarktaart moet zo’n vier uur opstijven in de koelkast. Tip: maak de taart ’s avonds zodat je de volgende ochtend kunt genieten van een taart bij het ontbijt. De laatste stap is de topping van aardbeien. Was en snijd de aardbeien en verdeel ze over de kwarklaag. Om de aardbeien op hun plek te laten zitten, maak ik gebruik van taartgelei taartina. De instructies op de verpakking heb ik gevolgd (200 ml water toevoegen en laten koken). Ik heb geen suiker toegevoegd. De taartgelei van Taartina geeft een mooie glans aan de aardbeien en het is makkelijk te snijden. Als je de taart nog een half uurtje in de koelkast zet om de taartgelei vast te laten worden, kun je daarna écht genieten van deze heerlijke taart. Eet smakelijk!

Lees ook: bountytaart met chocolade en kokosGERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo