Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Mag ik even mijn aandacht | Inger Strietman

inger strietman

Gezond egoïsme in een wereld die continu om aandacht vraagt

In de wereld van vandaag moeten we veel. We zijn voortdurend lijstjes aan het afvinken, willen voldoen aan allerlei verwachtingen en denken aan alles en iedereen. Behalve aan onszelf. We rennen, vliegen, hollen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en doen vaak meerdere dingen tegelijk. Hierdoor staan we continu aan, onder druk en spanning en zijn we moe, gestrest of voelen ons niet gelukkig. Dit kan anders en op een simpele manier, door jezelf centraal te stellen.

Voor jezelf kiezen en zorgen heeft prioriteit. Gezond egoïsme gaat niet ten koste van anderen, maar ten gunste van jezelf. Op die creëer je het leven dat écht bij je past. In een tijd waarin alles snel gaat, van alles moet en we dag en nacht bereikbaar zijn, is het een must om goed voor jezelf te zorgen. In ‘Mag ik even mijn aandacht’ beschrijft Inger Strietman waarom gezond egoïsme zo belangrijk is en hoe je het kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Gezond egoïsme maakt het leven leuker

Laat jij je leiden door wat je zou moeten doen of kies je wat jij wilt of nodig hebt? De titel van het boek raakt me direct. Als geen ander weet ik hoe het is om jezelf weg te cijferen en te willen voldoen aan allerlei verwachtingen. Hierdoor was ik altijd moe, gestrest en voelde ik me niet gelukkig. Inmiddels weet ik dat je je leven kunt veranderen door jezelf centraal te stellen. Als jij niet voor jezelf kiest, wie moet het dan doen?

Volgens de auteur van ‘Mag ik even mijn aandacht‘, Inger Strietman, gaat kiezen voor jezelf niet over een half uurtje RTL Boulevard of een aflevering Netflix aan het eind van een drukke dag. Een leven waarin we goed voor onszelf zorgen vraagt om een grondige, duurzamere aanpak. Het boek begint met een duidelijke, luchtige beschrijving van de theorie. Inger Strietman vertelt je over de oorzaken waarom we het zo moeilijk vinden om voor jezelf te kiezen. Naast de theorie beschrijft Ingrid praktische stappen die je kunt zetten naar een leven waarin je jezelf meer centraal stelt. Dit doet Inger Strietman op een directe en no-nonsense manier. ‘Mag ik even mijn aandacht’ heeft een heldere indeling en een mooie balans tussen theorie en praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Creëer je eigen zelfzorgplan

Het hoofdstuk ‘Zorgen voor jezelf in het dagelijks leven’ bevat herkenbare praktijkvoorbeelden met bijbehorende vragen om je eigen zelfzorgplan te kunnen creëren. Er wordt geen geheim van gemaakt, dat zelfreflectie ontzettend belangrijk is om positieve veranderingen te kunnen maken in je leven. De vragen in het boek nodigen je uit om bewuster naar jezelf te kijken en stil te staan bij wat jij nu écht wilt en belangrijk vindt. De tips zijn laagdrempelig en praktisch. Hierdoor kun je ze met gemak inpassen in je dagelijkse leven.

Inger Strietman beschrijft allerlei situaties waarin voor iedereen wel een punt van herkenning in zit, bijvoorbeeld dat jij beslist hoe je je dag start. Blijf je tot drie maal toe snoozen om vervolgens onder de douche te sjezen en je ontbijt weg te werken in de auto of achter de laptop? Of neem je rustig de tijd om op te staan, te relaxen of te sporten en je dag ontspannen te beginnen? Door dit boek ben ik mij nog bewuster geworden om weloverwogen te kiezen om iets wel of niet te doen. Dit boek is onmisbaar voor iedereen die wel wat meer aandacht aan zichzelf kan gebruiken.

Dit boek leert je jouw leven waardevol te maken. Je leven begint namelijk bij jezelf en bij niemand anders. – Liesbeth Kamerling

Koop ‘Mag ik even mijn aandacht’ direct bij Bol.com

Onder Boeken deel ik meer reviews van boeken die mij hebben geïnspireerd.

Mag ik even mijn aandacht | Inger Strietman | Kosmos Uitgevers | ISBN 9789021579160

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo