Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Natuur / Reviews / Wandelen

Het Katoenpad en natuurspeeltuin Molenheide

katoenpad mierlo

Ergens op de Molenheide tussen Mierlo en Geldrop lag het Katoenpad. Het pad verdween, omdat geen enkele thuiswever het nog durfde te bewandelen. Men vertelde dat het er spookte… Samen met mijn mannen durf ik het aan om het opnieuw aangelegde pad te bewandelen. Via de spannende Katoenpad App komen we te weten over de verdwijning en het geheim. We zijn op mini-vakantie in Brabant en bezochten familie en overnachten in HUP Hotel. We boffen met prachtig weer en gaan al vroeg op pad om de geheimen van het Katoenpad te ontdekken. Vlakbij ligt de natuurspeeltuin De Molenheide. Het is een mooie combinatie voor een heerlijke dag in het bos.

Het Katoenpad

Het Katoenpad is een leuke wandeling waarbij je met behulp van een app op zoek gaat naar figuren. Het is een korte route (< 3 km) met speel- en klimtoestellen onderweg. Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje lopen naar het begin van het Katoenpad. De start is niet te missen door een reuzeboek dat aan touwen hangt als een soort poort. Op verschillende plekken langs het pad zijn metalen plaatjes verstopt. Door de app te downloaden en deze plaatjes te scannen, krijgen we informatie over de historie van de textielindustrie van Geldrop en Mierlo. Er zitten ook korte video’s tussen. Mijn jongens zijn echter ongeduldig en rennen liever vooruit om het volgende plaatje te zoeken. Sommige zitten goed verstopt, maar mijn jongens vinden ze allemaal. De speeltoestellen sluiten aan bij het thema, zoals palen in de vorm van klosjes en breinaalden. Het Katoenpad lopen is een echte belevenis en de jongens zijn dan ook teleurgesteld als het pad ten einde komt. Maar er wacht nog een leuke verrassing, want vlakbij ligt de natuurspeeltuin De Molenheide.

Kijk hier voor meer informatie over het Katoenpad.

Natuurspeeltuin De Molenheide

Middenin het bos vind je een prachtige natuurspeeltuin De Molenheide. Het is hier zo genoemd omdat hier vroeger een molen stond. Nu staat er een prachtige houten molen op het hoogste punt. Het is een prachtige open plek met speeltoestellen van hout. Mijn oudste zoon rent meteen naar de kabelbaan en mijn jongste zoon naar de schommels. Er is ook een glijbaan, een waterspeeltoestel en een klim- en klauterparcours. Het speelbos is lekker ruim van opzet. Rondom de open plek vind je overal takken om wigwammen mee te bouwen. Mijn jongens vermaken zich hier uitstekend met de speeltoestellen en sjouwen er op los met grote takken. In het zonnetje nemen we even pauze en drinken we even wat aan één van de meerdere picknicktafels. Mocht je nog niet voldoende lichaamsbeweging hebben gehad dan kun je je ook nog uitleven op de naastgelegen trimbaan met bewegingstoestellen.

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo