Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids

Speeltuin ’t Speelduin

Gaan we nou ruim half uur in de auto zitten voor een speeltuin? vraagt mijn man. Speeltuin ’t Speelduin vind je midden in de duinen in Den Haag (Wieringsestraat 266). Dat ritje met de auto is het zeker waard. De locatie van deze speeltuin in de duinen en dichtbij het strand is geweldig. In de buurt is het even zoeken naar een plekje, maar eenmaal geparkeerd lopen we zo naar de speeltuin.

Zodra de jongens de speeltuin in het vizier krijgen, zijn ze weg. Ook ik ben verrast van de omvang van de speeltuin. Het is een enorme ruimte met véél natuurlijke speelmaterialen. Alle speeltoestellen zijn van hout en bieden veel uitdaging voor kinderen. Het gedeelte bij binnenkomst is voor de kleintjes. Lage glijbaantjes, houten bruggetjes en een driepersoonsbabyschommel.

Verderop in de speeltuin zijn de meer uitdagende speelmaterialen, zoals een kabelbaan, touwladders, evenwichtsbalken, trappen en hogere glijbanen. De jongens zijn al in het grote fort geklommen. Kinderen kunnen zich lekker ravotten en scheppen in het zand.

Uitwaaien

Speeltuin ’t Speelduin is kosteloos toegankelijk, maar je vindt er geen horeca en toiletgelegenheid. Je kunt er wel fijn zitten aan picknicktafels, bankjes of boomstronken. We hebben zelf wat te eten en drinken meegenomen. Ondanks de ruime omvang van de speeltuin is het wel overzichtelijk. De speeltuin is afgezet met hekken waardoor de kinderen niet 1,2,3 de speeltuin uitkunnen. Vanaf een bankje houden we de jongens in de gaten. Nadat ze uitgeraasd zijn, besluiten we om nog even een kijkje te nemen op het strand. Vanaf de speeltuin lopen we in zo’n tien minuten door het Westduinpark naar het strand.

Het is een prachtig duingebied waar je ook Schotse Hooglanders tegen kunt komen. ‘We zijn in de woestijn‘ aldus mijn jongste kleuter. Het landschap heeft er inderdaad wel iets van weg, het is open met vele stuifplekken. Er wordt hier veel gewandeld en gefietst. Het strand is heel breed en er zit een leuke strandtent, Strandpaviljoen Zuid. Hier kun je elke dag heerlijke bakkies, sapjes en koude biertjes afhalen. maar ook taart, tosti’s, broodjes, friet en huisgemaakte pizza’s uit de houtoven.

Uitwaaien is een understatement. De windkracht is enorm en je kunt het eerder zandstralen noemen. Daarom gaan we toch weer terug de duinen in waar het aangenamer is. Wat is dit een mooi stukje Nederland en wat kun je hier heerlijk genieten. De kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin, wandelen door de duinen en op het strand en genieten van lekkers bij Zuid. Eén ding is zeker, wij komen hier zeker terug!

Neem een kijkje bij Kids voor meer leuke (natuur)speeltuinen, kinderboeken en andere tips.

Panoramafoto speeltuin: Kidsproof

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo