Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Reviews / Wandelen

Trimparcours De Meern

In de wijk De Meern vind je verschillende aan elkaar geschakelde parken. Het Mauritspark met het Meentpark dat overgaat in het Kloosterpark en Veldhuizerpark. Het is een lange strook natuur met hoge bomen, een grote vijver met bruggetjes en een voetbalveldje. Het is nog geen vijftien autominuten rijden van ons huis, maar we waren hier nog niet eerder geweest. De IVN #2uurnatuur challenge daagde me uit voor een dropping in de natuur. Die uitdaging vond ik te groot, maar het inspireerde me wel om eens een nieuwe plek in onze omgeving te ontdekken.

Op avontuur

Samen met mijn jongste zoon ga ik het trimparcours in De Meern ontdekken. De auto parkeer ik gratis op het parkeerterrein voor het muziekpodium Azotod. Vanaf hier lopen we zo het pad op tussen de woningen en het muziekpodium. We wanen ons direct midden in een echt bos. Na een bruggetje volgt een splitsing waar we kiezen voor het trimparcours. Ik neem mijn zoon op mijn schouders en hobbel naar het eerste parcours dat we tegenkomen. We rennen, klimmen en klauteren. Aan het einde van het Mauritspark is een speelveldje met een voetbalveldje en wat speelmogelijkheden. Bijna ongemerkt lopen we het volgende park in: het Meentpark. Dit is een open park met veel water.

Buiten sporten

Het Meentpark is meer een waterrijk en open park. Ook hier kun je diverse toestellen ontdekken en benutten. Al gauw zien we een mooie vlonder in de vijver waar je overheen kunt lopen. Zo kun je op een leuke manier over de vijver uitkijken. Het park is een soort afscheiding tussen een woonwijk en een industrieterrein, maar ik waan me even in een andere wereld. Mijn zoon kijkt in het water op zoek naar vissen. Na een rondje door dit park besluiten we weer terug te lopen. Ik neem mijn zoon weer op de schouders en zo hobbelen we weer terug naar het Mauritspark. Dit keer kiezen we de andere kant van de splitsing en lopen we langs een paaibaai en paddenpoel.

We hebben ruim een uur doorgebracht in het Maurits- en Meentpark in De Meern, maar het is ons niet geluk om alle toestellen van het trimparcours af te werken. We hebben ook genoten van de omgeving en lekker gespeeld in de natuur. Het trimparcours kan best een beetje onderhoud gebruiken, maar wat is dit een toffe plek in de buurt. Het Kloosterpark bewaren we voor een volgende keer. Er is nog voldoende te ontdekken voor een volgende keer!

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo