Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Maakt me niet uit wie er begon!

Zo krijgen kinderen een betere band en minder ruzie

Wat als je kinderen elkaar (iets te) regelmatig in de haren vliegen? In Maakt me niet uit wie er begon! vertellen bestsellerauteurs Eva Bronsveld en Elsbeth Teeling hoe je als ouder je kinderen kunt helpen al vroeg een fijne band met elkaar te krijgen. Daarmee zorg je er niet alleen voor dat het relaxter in huis wordt, maar geef je kinderen ook een stevige sociale basis voor hun latere leven.

Een spiegel voorhouden

Twee jongens. Het is een feest. Niets leuker dan dat mijn jongens samen spelen, samen de hort op gaan en samen plezier maken. Ik geniet intens van de momenten dat ze fijn met elkaar omgaan en de slappe lach hebben om hun flauwe grapjes. Maar er zijn ook momenten dat hun ruzies de sfeer in huis behoorlijk verpesten en ik me een politie-agent voel. En op die momenten kan ik wel eens uit mijn slof schieten. Met Maakt me niet uit wie er begon! houden Eva en Elsbeth mij een spiegel voor. Ze vragen me om wat meer stil te staan bij mijn eigen gedrag. Best confronterend, maar wel to the point. Fouten maken is menselijk, maar het is wel goed om je bewust te worden van een bepaald patroon dat je hebt ontwikkeld en het voorbeeld dat je geeft.

Lees ook: Stap voor stap yoga voor kinderen

Ruzie maken doen we allemaal

Dit boek gaat over de band tussen broers en zussen, over leren ruzie maken en het bijleggen, over speelgoed delen en sorry zeggen. Maar ook over zelfvertrouwen, veerkracht en inlevingsvermogen. Met kennis van zaken en humor geven Eva en Elsbeth tips over wanneer en hoe je moet ingrijpen wat je moet doen als je kind fysiek wordt, wat het nut is van ruziemaken, en nog veel meer. Met volop achtergrondinformatie, herkenbare ervaringsverhalen en praktische tips is dit een fijn boek. Maakt me niet uit wie er begon! heeft mijn ogen geopend en nieuwe inzichten gegeven die ik zeker ga uitproberen. Ik ben me nog meer bewust van mijn voorbeeldrol als ouder. Eigenlijk zou iedere ouder dit boek moeten lezen ongeacht of je kinderen veel ruzie maken. Maakt me niet uit wie er begon! is op zo’n positieve, heldere en toegankelijke manier geschreven dat je meteen zin krijgt om ermee aan de slag te gaan.

Bestel ‘Maakt me niet uit wie er begon’ eenvoudig via Bol.com

Maakt me niet uit wie er begon!
Eva Bronsveld en Elsbeth Teeling
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021584874 
februari 2022
€ 20,99

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo