Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Maak het ongedaan!

Leefstijl, je ziet het tegenwoordig overal. Er is een groeiend besef van de kracht van leefstijl als medicijn. Dean Ornish, wereldwijd pionier op het gebied van leefstijlgeneeskunde, laat je in het boek ‘Maak het ongedaan!’ zien hoe je kanker, diabetes, hartaandoeningen, gewichtstoename en zelfs het verouderingsproces kunt bestrijden met je manier van leven.

Je leefstijl als medicijn

Het boek ‘Maak het ongedaan!’ bevat een leefstijlprogramma, waarmee je met eenvoudige veranderingen in je leefstijl verschillende chronische ziekten kunt voorkomen of omkeren. Het is een duidelijke leidraad voor een langer en beter leven. Plantaardig dieet met onbewerkte voedingsmiddelen, matige lichaamsbeweging, stressmanagement en vooral sociale verbondenheid en liefde worden onthuld als populaire medicijnen. Stuk voor stuk worden deze componenten van een gezonde leefstijl toegelicht en onderbouwd door wetenschappelijke literatuur en jarenlange onderzoeken.

De sleutel om je leven te veranderen

Een centraal thema in dit boek is dat angst op de lange termijn geen succesvolle motivator is. Leefstijlveranderingen kunnen alleen duurzaam zijn als ze plezierig en zinvol, leuk en vreugdevol zijn, liefdevol en goed aanvoelen, maar ook effectief en zelf gekozen. In deze visie kan ik mij helemaal vinden. Leefstijlveranderingen moeten de moeite waard zijn, niet alleen om langer te leven, maar ook om je beter te voelen op manieren die er het meest toe doen.

Maak het ongedaan! vind ik opvallend omvangrijk qua informatie. Tot mijn verbazing lees ik zelfs tips voor het bestellen van elk restaurantmenu en een trainingsprogramma met een weerstandband. De internationale recepten zijn voor ieder wat wils. Elk recept biedt je een voedingswaardetabel samen met een uitgebreid overzicht van de voedingsstoffen. Handig is de receptenindex achterin het boek.

Met dit boek kun je je helemaal onderdompelen in alle aspecten van een gezonde leefstijl. Het is een praktisch, nuttig boek en bevat een schat aan informatie. Ik zou dit boek aanbevelen aan iedereen die een verminderde gezondheid heeft of die manieren wil vinden om dit te voorkomen. Als je dit jaar maar één boek over gezondheid en genezing leest, dan zou het ‘Maak het ongedaan!‘ moeten zijn.

Maak het ongedaan! | Dean Ornish en Anne Ornish | Uitgeverij Passie | EAN 9789492847119

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo