Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Sport / Watersport

Aqua Float workout

Probeer jij wel eens nieuwe dingen uit? Iets doen wat ik niet eerder heb gedaan, geeft mij energie en zonder er verder zweverig over te doen, voegt het iets toe aan mijn leven. Daarom besloot ik samen met een stel sportieve dames mijn badpak aan te trekken en een avondje te aqua floaten. Nu klinkt het misschien heel ontspannen, maar het is alles behalve dat. Aqua Float is een intensieve full body workout op het water. In deze blog vertel ik je over mijn eerste ervaring op de drijvende floatmat.

Continu zoeken naar evenwicht

Van buikspieroefeningen tot yoga poses, alles komt voorbij tijdens een lesje aqua floaten. Er wordt les gegeven op een drijvende mat, maar first things first, eerst het kledingadvies. Aqua Float vindt plaats in en op het water. Het kledingadvies luidt dan ook badkleding met daarover strakke sportkleding. Om te voorkomen dat je mat wegdrijft, moet je hem vastmaken tussen twee lijnen in het zwembad. Het is voor even stoeien om de matten op de juiste manier vast te maken. Je moet gewoon net even weten hoe het moet. Een volgende keer zal dit een stuk makkelijker gaan.

Lees ook: 7x thuissporten

Een intensieve workout

Voordat wij er erg in hebben, is de les al gestart met harde techno muziek. Niet helemaal de muziekstijl die ik had verwacht. Ik dacht leuke moves te maken op top 40 muziek, maar vooruit. We doen allerlei oefeningen, staand, liggend of zittend. We worden flink aan het werk gezet. Je bent continu bezig om je balans te houden op de bewegende mat. Het water begint te golven en dat maakt de workout extra intens. Hierdoor versterk je je spieren, conditie en core. Ongemerkt train je spieren waarvan je niet eens wist dat je ze hebt.

Lachen is het zeker, want reken maar dat je een nat pak haalt. Omdat de les vrij intensief is, duurt het 45 minuten. Geloof me, dat is meer dan voldoende om je spieren flink aan het werk te zetten. Houd je van fitness en zwemmen? Dan is aqua floaten zeker iets voor jou. Maar ook als je je workout routine wilt doorbreken en een keer iets nieuws wilt proberen, kun je een lesje Aqua Float vast waarderen.

De groepsles Aqua’Float volgde ik bij Optisport zwembad De Kuil in Bodegraven.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo