Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

MaXimaal maaltafels en keersommen

maximaal maaltafels en keersommen

Wist je dat kinderen honderd keersommen moeten maken binnen 3,5 minuut om hun tafeldiploma te behalen? Op ons toilet hangt nu een poster met alle tafels tot en met tien. Het oefenen van de tafels is niet de favoriete bezigheid van mijn kinderen, maar wel belangrijk. Eenmaal geleerd, heb je er natuurlijk profijt van. Met de tafels in je hoofd kun je sneller rekenen en worden ingewikkelde berekeningen een stuk makkelijker. Om het leren van de tafels makkelijk én leuk te maken, heeft de destijds 8-jarige Maxim het gezelschapsspel MaXimaal bedacht. Dit is een leuk en spannend kaartspel om de tafels te leren.  

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Het aanleren van de tafels begint hoofdzakelijk in groep 4 op de basisschool. Op de meeste scholen wordt in dit schooljaar begonnen met het geven van inzicht hoe de tafels werken en wat er eigenlijk gebeurt met keersommen. Ook leren de kinderen in groep 4 hun eerste tafels uit hun hoofd. Regelmatig vliegen er tafelraadsels bij ons over de keukentafel. Mijn zoon is er volop mee bezig, maar het aanleren van de tafels is nog best een hele klus. Nog even en de zomervakantie begint. Om de opgedane kennis niet weg te laten zakken tijdens de vakantie heb ik het kaartspel MaXimaal gekocht.

Met MaXimaal worden maaltafels kinderspel

MaXimaal bestaat uit 100 maaltafelkaarten, 9 jokers en 10 oefenkaarten. Het spel werkt heel makkelijk en heeft een duidelijke handleiding. Het kaartspel is bedoeld om kinderen spelenderwijs de maaltafels aan te leren of de kennis te onderhouden, maar het draagt ook bij aan getallenkennis en hoofdrekenen. De maaltafelkaarten herken je aan de felle kleuren en dieren, zoals een pandabeer, zebra, aap, olifant en nijlpaard. Leuk om te weten, is dat Maxim per verkocht spel 50 eurocent schenkt aan de Stichting tegen Kanker.

Het spel is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar in België en Nederland. Met dit kaartspel kunnen kinderen zelfstandig oefenen, maar je kunt het ook samen spelen met familie, vrienden of klasgenootjes op school. Saai stampen van de tafels wordt vervangen door een leuk spel. En eerlijk is eerlijk, ik oefen op deze manier de tafels ook nog eens.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo