Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Boeken / Kids / Reviews

Lekker lezen dit voorjaar

deltas boeken

Voor het eerst gaan we de aankomende Paasdagen een lang weekend weg. We verblijven in een natuurhuisje midden in het bos. Zonder internet. En dus hebben we alle tijd om met onze neus de boeken in te duiken. Uitgeverij Deltas biedt ook deze lente weer een breed aanbod in kwaliteitsboeken voor kinderen van 0 tot 14 jaar, maar ook voor oudere kinderen en volwassenen zijn er inspirerende en praktische non fictie lees- en hobby uitgaven. Het aanbod aan thema’s is enorm, je kunt lezen over koken en vrije tijd, van gezondheid tot aan psychologie en van praktische natuurgidsen tot aan cultuur en wetenschap. In deze blog deel ik een aantal nieuwe uitgaven die mijn aandacht hebben.

Ademtherapie

We doen het allemaal, maar staan er niet altijd bij stil. Ik doe het in ieder geval zonder er over na te denken: ademen. Natuurlijk ademen we voor zuurstof, maar bewust ademhalen kan nog veel meer voor je betekenen. Zoals het ervaren van minder stress en een betere nachtrust. Het boek Ademtherapie geeft je 50 technieken om bewust te leren ademen. Je leest een schat aan informatie over de geschiedenis en verschillende methoden van ademtherapie. Aan de hand van volop informatie, duidelijk beschreven technieken en eenvoudig toepasbare oefeningen kun je zelf aan de slag met een nieuw adempatroon.

101 Hilarische voetbalmoppen voor kinderen

Mijn jongens houden van voetballen en lachen. Het boekje 101 hilarische voetbalmoppen voor kinderen scoort dan ook alleen bij het zien van de kaft al een brede glimlach op hun gezichten. ‘Waarom mocht Assepoester niet mee voetballen? Ze was haar schoen kwijt.’ Ken je het verhaal van de voetballer die niets deed? Hij voerde geen bal uit!’ Als dit boek jouw voetballiefhebbers niet aan het lezen krijgt, dan weet ik het ook niet meer. Ook leuk geprijsd om cadeau te geven!

Supercoole breinbrekers

Daag jij je hersenen graag uit of zoek je een leuke manier om je brein te trainen? Dan zijn de Supercoole breinbrekers echt iets voor jou! De kleurrijke kaarten bevatten gevarieerde denkpuzzels, zoals leuke observatiepuzzels, uitdagende taalspelletjes en verrassende rekenraadsels. Mijn jongens zijn altijd in voor een spelletje tijdens het avondeten. De Supercoole breinbrekers vind ik hiervoor ideaal. Het kraken van onze hersens zorgt niet alleen voor plezier, maar zo trainen we ook ons concentratievermogen en ons geheugen. In het compacte opbergdoosje kun je ze ook meenemen voor onderweg tijdens een lange autorit of voor op je vakantieadres.

Kleuren op nummer voor volwassenen – Bloemen

In boeken hoef je niet alleen te lezen, je kunt er ook in kleuren. Het blijft één van mijn favoriete hobby’s. Tekeningen inkleuren en zelf dingen creëren werkt ontspannend. Van de week was er nog een item over kleuren op het NOS Jeugdjournaal. Uit onderzoek blijkt dat je meer informatie onthoudt als je tekent tijdens het luisteren. In het boek Kleuren op nummer voor volwassenen staan tientallen tekeningen van bloemen. Als je elk vakje volgens de kleurcode inkleurt met je potloden of stiften ontstaan mooie kunstwerkjes. Het boek heeft een groot formaat, bevat stevig papier dat aan beide kanten bedrukt is. Wil je je niet laten verrassen? Spiek dan achterin voor een voorbeeld van de tekeningen waarmee je aan de slag kunt.

Meer boekentips voor kinderen

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo