Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen / Producten / Reviews

Schatten zoeken met een metaaldetector

Detect kinderen

De zon schijnt weer, de vogeltjes fluiten en mijn jongens spelen weer lekker veel buiten. Met mooi weer zijn ze uren aan het voetballen. Sinds kort hebben ze een nieuwe hobby. Mijn zoon vroeg om een metaaldetector voor zijn achtste verjaardag. Klasgenoten hadden hem hierover verteld. Buiten zijn stimuleer ik van harte dus verdiepte ik mij in deze hobby. Zijn er metaaldetectoren voor kinderen? En is een metaaldetector niet gevaarlijk voor mijn kind? Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder.

Een populaire hobby

Metaaldetectie blijkt een populaire hobby in Nederland. Naar schatting lopen er inmiddels meer dan 7.000 mensen met enige regelmaat buiten met een detector. Sommigen hopen een belangrijke historische ontdekking te doen, zoals een vikingzwaard, maar het merendeel strand op een verloren horloge of euro’s.

Schatten zoeken, is een leuke buitenactiviteit. En met een metaaldetector is schatten zoeken natuurlijk next level! Een metaaldetector is bedoeld om voorwerpen te vinden die zich in de grond bevinden. In theorie kun je alles detecteren wat een metaalsoort bevat, zoals munten en sieraden. Natuurlijk hangt het in de praktijk af van meerdere factoren, zoals de locatie, grondsoort, diepte van het voorwerp én welke metaaldetector je gebruikt.

Een metaaldetector voor kinderen

Lang hoefde ik niet te zoeken naar een metaaldetector voor kinderen. Op de website van Detect vond ik een uitgebreid assortiment metaaldetectoren in alle soorten en maten, óók voor kinderen. Op advies van deze officiële metaaldetector importeur koos ik voor de Midi Hoard van Nokta. Deze waterdichte kinderdetector is geschikt voor kinderen van acht tot en met 12 jaar. Een goede metaaldetector voor kinderen kenmerkt zich door eenvoud in gebruik en het ontwerp voor kinderen, denk aan afmeting, gewicht en functies.

De Makro Midi Hoard is eenvoudig in lengte aan te passen en te gebruiken met slechts drie knoppen. Eerst even de batterijen erin doen en dan kun je de metaaldetector met één druk op de knop aanzetten en direct gebruiken. De metaaldetector geeft door middel van een icoontje aan wat er onder de zoekschijf ‘zou kunnen’ liggen. Er zit ook een pinpointer functie op, dit is een knop die je kan indrukken en dan geeft de metaaldetector een plaats bepaling aan. Hierdoor kun je sneller/beter weten waar de vondst zich ergens bevindt.

Een avontuur voor klein én groot

Deze metaaldetector is licht in gewicht en heeft een perfect maatje voor kinderen. Wat super fijn is, is dat deze duurzame detector waterdicht tot één meter onder water is. Als je langs de waterkant zoekt, is het geen probleem als de detector in het water komt. Ook is het handig om na een avontuurlijke dag zoeken de detector volledig onder de kraan te kunnen afspoelen.

Iedere vondst wordt met veel enthousiasme onthaalt. ‘Kijk mam, een schroef!’ Mijn jongens zijn niet de enige die enthousiast zijn over de metaaldetector. Stiekem vind ik het ook erg leuk om te zoeken naar dingen die verloren of verstopt zijn. Voor de jongens is een simpel stukje metaal al een hele schat, laat staan als ze een munt vinden. De metaaldetector geeft een nieuwe dimensie aan buiten zijn. Moeiteloos wandelen we hele stukken door de natuur. ‘En mam, het is maar goed dat metaaldetectors bestaan, want zo halen we veel metaal uit de natuur.’ Ik weet het zeker, deze metaaldetector gaat voortaan overal mee naar toe.

Lees meer leuke dingen voor kids

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo